Nekaj o nas

Kdo smo, kaj počnemo, kako smo nastali

Kaj počnemo

Smo podjetje v zasebni lasti, ki uvaža in distribuira prehrambene izdelke po Sloveniji že od leta 1993.

Naš cilj je ostati eden najboljših distributerjev na slovenskem trgu na področju prehrambne distribucije ter širitev v sosednje države.

S strankami in dobavitelji sodelujemo v partnerskem odnosu, ki temelji na zaupanju in strokovnosti.

Želimo ohraniti in razširiti prodajni program s kakovostnimi izdelki od proizvajalcev, ki še niso prisotni na slovenskem trgu.

Specializirani smo za izdelke, ki zahtevajo hladno skladiščenje.

V našem prodajnem programu ponujamo več kot 400 različnih izdelkov priznanih blagovnih znamk. Naši dobavitelji prihajajo iz Slovenije in tujine (Hrvaška, Avstrija, Nemčija, Italija, Madžarska, Grčija, Francija, Španija, Avstralija, Anglija, Danska, Nizozemska, Švica, Portugalska….).

Izdelki v prodajnem programu so izbrani na podlagi kriterijev, ki zadovoljujejo najzahtevnejše kupce:

  • visoka kakovost,
  • izdelki, prijazni do zdravja in okolja,
  • prehranjevalne navade potrošnikov.

Naše vrednote

Spoznajte nas

Solastniki Otmar Gôlles, Sonja Mauko in Gorazd Krištof v naših prostorih, marec 2023

Naše delovanje

Pri svojem delu si prizadevamo za dolgoročne in kakovostne poslovne odnose ter kakovost naših storitev in izdelkov, ki jih distribuiramo. Več informacij o tem lahko najdete v spodnjem dokumentu.

Uspeh podjetja v končni fazi temelji na ljudeh, ki ga sestavljajo.

Mi temo izreku dodamo še “in vseh ljudi, ki so ga sestavljali v preteklosti”.

Pomembno se nam zdi priznavanje ljudi, ki so kakorkoli prispevali k uspehu podjetja, še posebej njegovih ustanoviteljev. Zato omenjamo nekatere najpomembnejše osebe, saj so pripomogli k temu, da smo še vedno tukaj. Verjamemo, da je ključ do uspeha v spoštovanju preteklosti in uporabi preteklih izkušenj ter modrosti pri oblikovanju vizije za prihodnost.

Zahvaljujemo se vsem našim predhodnikom za njihov prispevek k naši zgodbi.

Naš cilj je graditi na temeljih, ki so jih postavili ter razvijati podjetje v skladu z novimi trendi in izzivi trga, pri čemer ohranjamo visoke standarde kakovosti izdelkov in storitev.

Zgodovina

9

Ustanovitelj Bernard Slaček

Podjetje Benytrade je bilo ustanovljeno 5. julija 1993, ko je ustanovitelj Bernard Slaček stopil na lastno podjetniško pot. Pred tem je delal  v zunanji trgovini v podjetju Ferromoto iz Maribora. Po propadu in zaprtju podjetja se je odločil, da bo ustanovil svojo firmo. Videl je priložnost v uvozu izdelkov v Slovenijo, saj je imel večletne izkušnje z trgovanjem s tujino. S svojim znanjem, izkušnjami in zagnanostjo je postavil trdne temelje podjetja Benytrade.

Ob ustanovitvi je bil Bernard Slaček 90% lastnik, preostalih 10% pa je pripadalo Mileni Krope, nekdanji direktorici zunanje trgovine v Ferromotu. Desna roka podjetja je bila gospa Biserka. Omeniti pa moramo tudi Faketo Vigec, ki je vrsto let delala pri nas.

9

Zgodba o imenu Benytrade

V času ustanovitve Bernand še ni imel lastnih otrok. Imel je nečaka Nejca, s katerim sta bila zelo navezana drug na drugega. Nejčeve prve besede so bile “Beny”, tako je namreč klical svojega strica.

V času ustanavljanja podjetja je enkrat Bernard v naročju držal Nejca. Le ta ga je pobožal po licu in mu rekel “Beny”. Bernard se je obrnil k svoji ženi Tanji in dejal: “Veš kaj, podjetje bo kar Beny.”

Dodal je še besedo “trade”, s čimer je nakazano, da gre za podjetje, ki se bo ukvarjalo s trgovanjem. 

9

Prvi uvoženi izdelki

Na začetku je Bernard uvažal pločevinke za pivovarno Laško. Kar kmalu je razširil delovanje in začel sodelovati s podjetjem Woerle ter začel uvažati njihove sire in pudinge pod blagovno znamko HappyCow. Začel je uvažati tudi mlečne rezine Kinder in Kinder Pingui. Vzpostavil je tudi sodelovanje s podjetjema Vindija in Zdenka.

Tako se je sčasoma podjetje preusmerilo na uvoz in distribucijo prehrambenih izdelkov.

9

Menjava lastnikov

Bernard Slačekj je umrl leta 2001, kar je bil velik udarec za družino in za podjetje. A odlični poslovni stiki, ki jih je Bernard spletel s podjetjem Woerle, so se obrestovali, saj so v podjetju Woerle zagotovoli, da bodo še naprej sodelovali s podjetjem. 

Bernardova žena Tanja Slaček je postavila za direktorico gospo Tilčko Ternjak. Ternjakova je dejavnost podjetja precej razširila, pridobila nove blagovne znamke in skrbela za uspešno poslovanje podjetja še naprej.

Leta 2007 je padla odločitev o prodaji podjetja. Novi lastniki podjetja so postali Sonja Mauko, Gorazd Krištof in Otmar Gôlles, ki vodijo podjetje uspešno vse od tedaj.

Preselili so lokacijo podjetja na Tržaško 43 v Mariboru in osvežili logo, a ime so ohranili.

Izbrskali smo nekaj slik iz naše preteklosti, ki jih objavljamo z dovoljenjem družine provtnega lastnika in si jih lahko ogledate od spodaj