Bircher musli
Avtor: Joya
Ta različica klasičnega švicarskega zajtrka iz kosmičev in jabolk vas bo osvežila in pripravila za nov dan. 🍎🍋
Čas priprave: 20 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 2 osebi
Sestavine
🌱 150 g ovsenih kosmičev
🌱 350 ml Joya ovsenega napitka
🌱 1 jabolko
🌱 20 g mandljev
🌱 1 žlica limoninega soka
🌱 ščepec cimeta po želji
🌱 350 ml Joya ovsenega napitka
🌱 1 jabolko
🌱 20 g mandljev
🌱 1 žlica limoninega soka
🌱 ščepec cimeta po želji
Priprava
1. Kosmiče zmešamo z ovsenim napitkom in pustimo, da se namaka približno 15 minut. Lahko pa pustim namakati tudi čez noč, kar naredi kosmiče mehke in lažje prebavljive.
2. Medtem narežemo jabolka na tanke trakove in jih pokapamo z limoninim sokom.
3. Muesli razdelimo v dve skledi ter ga obložimo z jabolčnimi trakovi in mandlji.
𝐁𝐢𝐫𝐜𝐡𝐞𝐫 𝐦𝐮̈𝐬𝐥𝐢 je tradicionalni švicarski zajtrk, ki ga je v začetku 20. stoletja razvil zdravnik Maximilian Bircher-Benner v svojem sanatoriju. Gre za namočene ovsene kosmiče, običajno zmešane s svežim naribanim jabolkom, limoninim sokom, oreščki (npr. mandlji), mlečnim ali rastlinskim napitkom ter po želji jogurtom in svežim sadjem.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!