Testenine s piščancem

Avtor: Philadelphia
Sočne testenine s piščancem in špinačo, obogatene s kremnim sirom Philadelphia in zelišči. Hitro, kremasto in polno okusa – popolno kosilo v samo nekaj minutah.
Čas priprave: 20 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 2 osebi

Sestavine

🌱 250 g (cevastih) velikih testenin
🌱 2 žlici masla
🌱 2 žlici olivnega olja
🌱 1 čebula
🌱 2 stroka česna
🌱 200 g piščančjih prsi
🌱 150 g špinače
🌱 125 g kremnega sira Philadelphia
🌱 Sol in poper
🌱 2 čajni žlički kremnega sira Philadelphia z zelišči
🌱 1 šopek peteršilja ali drobnjaka

Priprava

1. Testenine skuhamo po navodilih na embalaži. Ko jih odcedimo, prihranimo 2 zajemalki vode od testenin za kasneje.

2. V ponvi stopimo maslo z olivnim oljem, dodamo na kocke narezano čebulo in narezan česen ter pražimo 3 minute.

3. Dodamo piščančje prsi, narezane na 1 cm kocke ter pražite 5 minut.

4. Dodamo kremni siri in prihranjeno vodo od testenin. Testenine stresemo neposredno v ponev in mešamo 2 minuti. Začinimo s soljo in poprom.

5. Testenine postrežemo z žlicami zeliščnega kremnega sira, posute s sesekljanim peteršiljem in drobnjakom. Zraven ponudimo špinačo.

Pa naj vam tekne in pojejte v miru!