Chili con carne
Avtor: Philadelphia
Okusna enolončnica s sočno govedino, fižolom in čilijem. Popolna jed za prijetno družinsko kosilo ali večerjo.
Čas priprave: 90 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 4
Sestavine
🌱 1 žlica olja
🌱 1 čebula
🌱 2 stroka česna
🌱 1 ravna čajna žlička mletega čilija
🌱 500 g mlete govedine
🌱 300 g narezanih paradižnikov
🌱 2 žlici paradižnikove mezge
🌱 1 skodelica rdečega fižola v konzervi
🌱 1 žlica suhega origana
🌱 1 čajna žlička mlete kumine
🌱 1 žlica sladkorja
🌱 100 ml jušne osnove ali vode
🌱 sol in poper po okusu
𝐙𝐚 𝐨𝐤𝐫𝐚𝐬:
🌱 3 žlice svežega koriandra
🌱 125 g kremnega sira Philadelphia
🌱 1 čebula
🌱 2 stroka česna
🌱 1 ravna čajna žlička mletega čilija
🌱 500 g mlete govedine
🌱 300 g narezanih paradižnikov
🌱 2 žlici paradižnikove mezge
🌱 1 skodelica rdečega fižola v konzervi
🌱 1 žlica suhega origana
🌱 1 čajna žlička mlete kumine
🌱 1 žlica sladkorja
🌱 100 ml jušne osnove ali vode
🌱 sol in poper po okusu
𝐙𝐚 𝐨𝐤𝐫𝐚𝐬:
🌱 3 žlice svežega koriandra
🌱 125 g kremnega sira Philadelphia
Priprava
1. V loncu z debelim dnom segrejemo olje in dodamo na kocke narezano čebulo. Primešamo drobno sesekljan česen in čili ter pražimo 3 minute.
2. Postopoma dodamo mleto govedino, pogosto premešamo in jo na vseh straneh popečemo.
3. Dodamo paradižnik, jušno osnovo, kumino, sladkor in origano. Pokrijemo in kuhamo 45 minut, občasno premešamo.
4. Primešamo paradižnikovo mezgo, solimo, popramo in kuhamo še 15 minut.
5. Fižol odcedimo in ga dodamo mesu. Pokrito kuhamo še 3 minute.
6. Postrežemo z žličkami kremnega sira in svežim koriandrom. Kot prilogo ponudimo popečene tortilje ali riž.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!