Bananin kruh
Avtor: Joya
Sočen in okusa poln bananin kruh na veganski način. Popoln za prijetna jutra, lene popoldneve ali kar tako.
Čas priprave: 65 minut
Čakanje:
Čas kuhanja: 50 minut
Število oseb: 10 kosov
Sestavine
🌱 4 zrele banane
🌱 200 g pirine moke
🌱 50 g drobnih ovsenih kosmičev
🌱 2 žlički pecilnega praška
🌱 1 ščepec soli
🌱 ½ žličke cimeta
🌱 70 ml olja
🌱 70 ml ovsenega napitka Joya
🌱 50 g mandljev
🌱 50 g nasekljane čokolade
🌱 1 banana za okras
🌱 200 g pirine moke
🌱 50 g drobnih ovsenih kosmičev
🌱 2 žlički pecilnega praška
🌱 1 ščepec soli
🌱 ½ žličke cimeta
🌱 70 ml olja
🌱 70 ml ovsenega napitka Joya
🌱 50 g mandljev
🌱 50 g nasekljane čokolade
🌱 1 banana za okras
Priprava
1. Pečico segrejemo na 180 °C oz. ventilatorsko pečico na 160 °C.
2. Banane pretlačimo z vilico.
3. Suhe sestavine zmešamo v skledi. Dodamo pretlačene banane, olje in napitek Joya ter premešamo z vilico.
4. Vmešamo čokoladne kapljice. Maso vlijemo v namaščen podolgovat pekač.
5. Banano olupimo, prerežemo po dolgem in jo pritisnemo na testo.
6. Pečemo v segreti pečici približno 50 minut, dokler ni zlato rjavo pečeno.
7. Vzamemo iz pečice, ohladimo na rešetki za hlajenje in postrežemo.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!