Mousse iz avokada in datljev
Avtor: Benytrade
Odlična pena za tiste, ki se izogibate dodanemu sladkorju. Na hitro pripravljena sladica, ki ji sladkobo dodajo datlji.
Čas priprave: 10 minut
Čakanje: namakanje datljev
Čas kuhanja:
Število oseb: 3
Sestavine
🌱 2 zrela avokada
🌱 pest izkoščičenih datljev
🌱 Joya napitek: mandljev, ovsen, kokosov ali rižev
🌱 kokosovi kosmiči
🌱 žlica kakava
🌱 ščepec soli
𝐙𝐚 𝐨𝐤𝐫𝐚𝐬𝐢𝐭𝐞𝐯: posušeni ali sveži vrtnični listi ter orehi
🌱 pest izkoščičenih datljev
🌱 Joya napitek: mandljev, ovsen, kokosov ali rižev
🌱 kokosovi kosmiči
🌱 žlica kakava
🌱 ščepec soli
𝐙𝐚 𝐨𝐤𝐫𝐚𝐬𝐢𝐭𝐞𝐯: posušeni ali sveži vrtnični listi ter orehi
Priprava
1. Datlje namočimo. Vodi dodamo ščepec soli, da izvabimo še več sladkobe iz njih.
2. Ko so datlji dovolj mehki, jih skupaj s kakavom, datlji in napitkom zmiksamo z blenderjem. Količino napitka prilagajamo glede na potrebe. Če želimo redkejšo peno, dodamo več in obratno.
3. Peno ali mousse prelijemo v skodelice, potresemo s kokosovimi kosmiči in postavimo v hladilnik.
4. Pred servisiranjem potresemo še z vrtničimi listi in orehi.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!