Veganska grška solata
Avtor: Violife
Sveža, pisana in popolnoma rastlinska – veganska grška solata z Violife sirčkom je prava poletna klasika v sodobni različici!
Čas priprave: 10 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 2 osebi
Sestavine
𝐒𝐞𝐬𝐭𝐚𝐯𝐢𝐧𝐞:
🌱 200 g Violife Greek White, narezanega na kocke
🌱 300 g češnjevih paradižnikov, narezanih
🌱 1 velika kumara, narezana
🌱 100 g oliv
🌱 1 srednje velika čebula, narezana
🌱 1 zelena paprika, narezana
🌱 1 rdeča paprika, narezana
𝐙𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐥𝐢𝐯:
🌱 ½ skodelice olivnega olja
🌱 ¼ skodelice jabolčnega kisa
🌱 sok limone
🌱 svež in suh origano
🌱 1 čajna žlička blage gorčice
🌱 svež peteršilj
🌱 sol in sveže mlet črni poper po okusu
🌱 200 g Violife Greek White, narezanega na kocke
🌱 300 g češnjevih paradižnikov, narezanih
🌱 1 velika kumara, narezana
🌱 100 g oliv
🌱 1 srednje velika čebula, narezana
🌱 1 zelena paprika, narezana
🌱 1 rdeča paprika, narezana
𝐙𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐥𝐢𝐯:
🌱 ½ skodelice olivnega olja
🌱 ¼ skodelice jabolčnega kisa
🌱 sok limone
🌱 svež in suh origano
🌱 1 čajna žlička blage gorčice
🌱 svež peteršilj
🌱 sol in sveže mlet črni poper po okusu
Priprava
1. V mešalniku zmešamo vse sestavine za preliv: olivno olje, jabolčni kis, limonin sok, origano, gorčico, peteršilj, sol in poper.
2. V veliko skledo damo narezan paradižnik, kumaro, čebulo, papriko in olive. Prelijemo s prelivom in dobro premešamo.
3. Na vrh damo kocke sira in dodatno potresemo še nekaj suhega origana.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!