Karpačo z rdečo peso

Avtor: Philadelphia
Sveža in elegantna predjed iz kuhane rdeče pese, kremnega sira, pesta in sončničnih semen. Hitra priprava in poln okus.
Čas priprave: 20 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 2

Sestavine

🌱 250 g kremnega sira Philadelphia Light
🌱 ½ šalotke
🌱 1 čili paprika
🌱 4 kuhane rdeče pese
🌱 2 žlici zelenega pesta
🌱 2 žlici oljčnega olja
🌱 3 žlice popečenih sončničnih semen
🌱 nekaj vejic peteršilja
🌱 sol in poper po okusu

Priprava

1. Šalotko olupimo in drobno nasekljamo. Čili prerežemo na pol, odstranimo semena in ga prav tako drobno nasekljamo. V manjši skledi zmešamo nasekljano šalotko, čili in kremni sir Philadelphia Light. Začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Dobro premešamo, da dobimo enotno zmes. 4 ravne čajne žličke te zmesi prihranimo za dekoracijo.

2. Peso olupimo in narežemo na tanke rezine, idealno 2–3 mm debele, najbolje s pomočjo rezalnika za zelenjavo.

3. Sirno zmes enakomerno razmažemo po dveh krožnikih. Na vrh razporedimo rezine pese, tako da se rahlo prekrivajo.

4. V manjši skledi zmešamo oljčno olje in pesto. Mešanico enakomerno pokapljamo po razporejenih rezinah pese.

5. Po vrhu potresemo popečena sončnična semena. Za dekoracijo dodamo prihranjene kupčke sirne zmesi in liste peteršilja. Nato postrežemo.

Pa naj vam tekne in pojejte v miru!