Puranji zrezek s sirno-zeliščno skorjico

Avtor: Suzana
Popestrimo puranje zrezke s tole skorjico iz sira in zelišč. Izbrali smo šalotko, česen, peteršilj, baziliko in začinili z limonino lupino in sirom.
Čas priprave: 20 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 4

Sestavine

🌱 4 puranji zrezki
🌱 3 žlice stopljenega masla
🌱 limonski poper (zmešamo nastrgano limonino lupino in grobo mlet poper)
🌱 sol

𝐙𝐚 𝐬𝐤𝐨𝐫𝐣𝐢𝐜𝐨:
🌱 50g Landana sira z olivami in paradižnikom
🌱 2 šalotki
🌱 1 strok česna
🌱 2 žlici masla
🌱 1 šopek peteršilja
🌱 1 šopek bazilike
🌱 2 žlici drobtin
🌱 1 žlica nastrgane limonine lupine
🌱 ščepec timijana

Priprava

1. Puranje zrezke umijemo in osušimo. Začinimo s limonskim poprom in počasi kuhamo v pokriti ponvi.

2. Za sirno-zeliščno skorjico olupimo šalotko in česen ter ju drobno sesekljamo. Dušimo na vročem maslu, dokler ne posteklenita. Mešamo, da ne prismodimo.

3. Zelišča umijemo, otresemo in grobo narežemo ter dodamo k šalotki in česnu.

4. V drugi ponvi raztopimo maslo in prepražimo kruhove drobtine do rahlo rjave barve. Dodamo nastrgano limonino lupino in zmešamo.

5. V ločeno posodo grobo nastrgamo Landana sir z olivami in paradižnikom.

6. Puranje zrezke pečemo z obeh strani na vročem maslu pri nizki temperaturi 3-4 minute in na koncu solimo. Zeliščno mešanico, kruhove drobtine in Landana sir enakomerno porazdelimo po zrezkih in narahlo pritisnemo. Damo v vročo pečico (ali na žar) za 3 minute, dokler ni zlato-rumeno zapečeno. Okrasimo s timijanom.

7. K jedi se bosta odlično podala paprika in pečen krompir.