Kokosova juha s šparglji
Sestavine
🌱 500 g špargljev
🌱 5 mladih čebul
🌱 2 žlici olivnega olja
🌱 1 žlička soli
🌱 3 žlice (veganskega) masla
🌱 1 limeta
🌱 ščep popra
🌱 1 pest sveže bazilike
Priprava
1. Šparglje operemo in narežemo na majhne koščke. Ločimo vrhove od spodnjega dela špargljev.
2. Spodnje dele špargljev kuhamo v vodi 15 minut. Nato šparglje odstranimo, vodo pa shranimo.
3. Mlado čebulo nasekljamo, nekaj kolobarjev prihranimo za okrasitev. Preostalo čebulo in narezane šparglje (brez vrhov) popražimo na olivnem olju.
4. Prilijemo vodo, v kateri so se prej kuhali šparglji, kokosov napitek in sol ter zavremo.
5. Dodamo maslo in limetin sok ter vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom. Po okusu dodamo še sol in poper.
6. V drugi posodi popražimo vrhove špargljev na olivnem olju približno 5 minut.
7. Juho razdelimo na krožnike, okrasimo z vrhovi špargljev, kolobarji mlade čebule in svežo baziliko ter postrežemo..
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!