Koprivna juha s čemažen in krompirjem

Sestavine
🌱 maslo
🌱 3 stroki česna
🌱 4 srednje veliki krompirji, narezani na kocke
🌱 pest čemažev listov
🌱 1 l vode ali zelenjavne jušne osnove
🌱 lovorov list
🌱 muškatni orešček
🌱 žlica Philadelphia Original
🌱 sol in poper
𝐎𝐤𝐫𝐚𝐬𝐢𝐭𝐞𝐯: popki in cvetovi čemaža, cvetovi marjetic, regrata, vijolic in podobno, kar najdemo spomladi v naravi.
Priprava
1. Vršičke mladih kopriv na hitro blanširamo.
2. V posodo damo maslo in nasekljan česen ter pražimo le toliko, da česen zadiši. Dodamo na kocke narezan krompir, ščepec muškatnega oreščka, lovor in dolijemo vročo vodo. Premešamo in kuhamo par minut, da se krompir malce zmehča. Nato dodamo koprive in kuhamo na nizkem ognju še približno 10-15 minut, da se krompir skuha.
3. Proti koncu dodamo še čemaževe liste, da se par minutk kuhajo. Odstavimo iz ognja, odstranimo list lovora in dodamo žlico Philadelphia Original kremnega sira za bolj kremast okus. Zmiksamo s paličnim mešalnikom do gladke kremne mase. Solimo in popramo po okusu.
4. Okrasimo s svežimi popki ali cvetovi čemaža, ki bodo poskrbeli za pikantnost juhe. K tej kuhi iz kopriv se dobro podajo tudi cvetovi marjetic.

Pa naj vam tekne in pojejte v miru!