Kumarična juha
Avtor: Joya
Hladne jedi, kot je ta božanska juha iz kumar, so prijeten način, da ostanemo hladni v vročih poletnih dneh. Idealna poslastica za goste in - ko jo postrežemo v visokih kozarcih - prava paša za oči na piknikih!
Čas priprave: 20 minut
Čakanje: 90 minut
Čas kuhanja:
Število oseb: 2
Sestavine
🌱 2 žlici olivnega olja
🌱 1/2 bele čebule
🌱 1 kumarica
🌱 500 ml zelenjavne jušne osnove
🌱 Ščepec soli in popra
🌱 150 ml Dream & Joya organske ovsene kreme (Joya Oat Cuisine BIO)
🌱 Ščepec kopra
🌱 1/2 bele čebule
🌱 1 kumarica
🌱 500 ml zelenjavne jušne osnove
🌱 Ščepec soli in popra
🌱 150 ml Dream & Joya organske ovsene kreme (Joya Oat Cuisine BIO)
🌱 Ščepec kopra
Priprava
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Kumarico operemo in narežemo na grobe kose.
V srednje veliki kozici na srednji temperaturi segrejemo olivno olje. Pražimo čebulo, da postekleni, nato dodamo kumarico ter na kratko popražimo. Prilijemo zelenjavno osnovo in pustimo vreti približno pet minut. Začinimo s soljo in poprom ter dušimo še pet minut.
Juho zmiksamo v blenderju in pustimo, da se ohladi. Shranimo v hladilniku in pred serviranjem zmešamo z Dream & Joya Organic Oat Cuisine.
Okrasimo s koprom.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!