Kumarična juha

Avtor: Joya
Hladne jedi, kot je ta božanska juha iz kumar, so prijeten način, da ostanemo hladni v vročih poletnih dneh. Idealna poslastica za goste in - ko jo postrežemo v visokih kozarcih - prava paša za oči na piknikih!
Čas priprave: 20 minut
Čakanje: 90 minut
Čas kuhanja:
Število oseb: 2

Sestavine

🌱 2 žlici olivnega olja
🌱 1/2 bele čebule
🌱 1 kumarica
🌱 500 ml zelenjavne jušne osnove
🌱 Ščepec soli in popra
🌱 150 ml Dream & Joya organske ovsene kreme (Joya Oat Cuisine BIO)
🌱 Ščepec kopra

Priprava

Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Kumarico operemo in narežemo na grobe kose.

V srednje veliki kozici na srednji temperaturi segrejemo olivno olje. Pražimo čebulo, da postekleni, nato dodamo kumarico ter na kratko popražimo. Prilijemo zelenjavno osnovo in pustimo vreti približno pet minut. Začinimo s soljo in poprom ter dušimo še pet minut.

Juho zmiksamo v blenderju in pustimo, da se ohladi. Shranimo v hladilniku in pred serviranjem zmešamo z Dream & Joya Organic Oat Cuisine.

Okrasimo s koprom.