Kremna bučkina juha

Avtor: Benytrade
Poletna juhica, ki omamno diši ter je prijetnega in lahkega okusa. Popestrimo jo s praženimi bučnimi semeni.
Čas priprave: 10 minut
Čakanje:
Čas kuhanja: 15-20 minut
Število oseb: 4 osebe

Sestavine

🌱 2-3 zelene bučke
🌱 olivno olje
🌱 čebula
🌱 2 stroka česna
🌱zelenjavna jušna osnova (ali voda)
🌱 sol, poper
🌱 2 žlici Philadelphia Original namaza
🌱 po želji za okrasitev: pražena bučna semena

Priprava

Na olivnem olju prepražimo čebulo in česen, da prijetno zadiši. Dodamo na kocke narezane bučke. Premešamo in popražimo toliko, da se bučke malce zmehčajo. Prelijemo z jušno osnovo ali vodo le toliko, da so bučke pokrite. Kuhamo na zmernem ognju približno 15 minut.

Ko so bučke zmehčane, zmešamo s paličnim mešalnikom do takšne gostote kot želimo. Nekateri imajo radi povsem gladko kremno juho, mi pa uživamo tudi če so še kakšni ne povsem spasirani koščki bučke noter. Na koncu dodamo še Philadelphio in premešamo.

Serviramo v krožnike in po želji potresemo s praženimi bučnimi semeni.