Juha iz rdeče leče in pomaranč
Avtor: Joya
Ta juha je hitra pripravljena, okusna in bogata s proteini. Oreščkast okus leče se dobro ujema s sladko-kislimi pomarančami.
Čas priprave: 5 minut
Čakanje:
Čas kuhanja: 15 minut
Število oseb: 4
Sestavine
200 ml riževega Joya napitka (Joya Organic Rice Drink)
250 g rdeče leče
1 čebula
1 strok česna
1 l zelenjavne jušne osnove
2 pomaranči
ščepec popra
ščepec mletega muškatnega oreščka
ščepec cimeta
1 žlička karija v prahu
pol žličke kumine
sol
250 g rdeče leče
1 čebula
1 strok česna
1 l zelenjavne jušne osnove
2 pomaranči
ščepec popra
ščepec mletega muškatnega oreščka
ščepec cimeta
1 žlička karija v prahu
pol žličke kumine
sol
Priprava
Lečo dobro operemo.
Čebulo drobno sesekljajmo in jo na kratko prepražimo. Nato zalijemo z jušno osnovo in dodamo lečo. Solimo, popramo in dodamo malo sesekljanega česna in muškatnega oreščka.
Na blagem vrenju dušimo pribl. 8 minut, dokler se leča ne zmehča. Juhi dodamo rižev napitek Joya in preostale začimbe ter z mešalnikom fino pretlačimo.
Juho na kratko segrejemo in nato odstavimo z ognja. Iz pomaranč stisnemo sok in ga vlijemo v juho. Premešamo in serviramo.
Namig: ajdovi zvitki s špinačo in orehovim pestom so odlična priloga k tej juhi. Recept za njih je na naši strani.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!