Juha s cukini in baziliko
Avtor: Philadelphia
Kremasta a sveža pomladna juha
Čas priprave: 30 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 5 obrokov
Sestavine
⭐️ 120g Philadelphia natur
⭐️ 65g masla
⭐️ 0.5 kg olupljenih cukini bučk
⭐️ 2 mladi čebuli, narezane na kocke
⭐️ šop krebuljice, drobno narezane
⭐️ šop bazilike, drobno narezane
⭐️ 400 ml telečje jušne osnove
⭐️ sol, poper
⭐️ 65g masla
⭐️ 0.5 kg olupljenih cukini bučk
⭐️ 2 mladi čebuli, narezane na kocke
⭐️ šop krebuljice, drobno narezane
⭐️ šop bazilike, drobno narezane
⭐️ 400 ml telečje jušne osnove
⭐️ sol, poper
Priprava
Cukini bučke, čebulo in zelišča dušimo na razpuščenem maslu do mehkega.
Zelenjavo pretlačimo v visoki posodi ter jo zakuhamo s telečjo jušno osnovo.
Vmešamo Philadelphio, začinimo s soljo in poprom. Približno 10 min pustimo stati.
Napolnimo krožnike, dodamo nekaj Philadelphie ter potrosimo z baziliko.
Hranilna vrednost na osebo:
kalorična vrednost 916kJ/220kcal,
beljakovine 9,5g
ogljikovi hidrati (od tega sladkor) 4,2g(1,4g)
maščoba (od tega nasičene mašč.kisline) 18,4g(11,8g)
balastne snovi 1,7g, Natrij 213,3mg
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!