Polnjene piščančje prsi z blitvo

Avtor: Philadelphia
Sočni piščančji fileji, polnjeni s kremno Philadelphio in blitvo. 😋 Za piko na i pa še hrustljavo popečen krompir in pražene pinjole.
Čas priprave: 1 ura in 5 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb:

Sestavine

🌱 250 g Philadelphia original
🌱 500 g na trakove narezane blitve
🌱 2 na kocke narezani rdeči čebuli
🌱 2 žlici masla
🌱 10 filejev piščančjih prsi, zarezanih ob strani
🌱 200 ml kokošje juhe
🌱 600 g na kocke narezanega krompirja
🌱3 žlice oljčnega olja
🌱 100 g praženih pinjol
🌱 ščepec cimeta
🌱 sol in poper
🌱 zobotrebci

Priprava

1. Za nadev: na olju podušimo čebulo in blitvo, nato dodamo Philadelphio. Po okusu začinimo s soljo, cimetom in poprom.

2. Piščančje fileje enakomerno napolnimo z 2/3 nadeva, jih prebodemo z zobotrebci in na hitro popečemo na olju.

3. Pečico segrejemo na 180 °C, meso damo v pekač in pečemo približno 25 minut, da dobi zlato rjavo barvo. Med peko prelijemo s kokošjo juho.

4. Preostali nadev zmešamo z juho, da dobimo omako.

5. Na kocke narezan krompir kuhamo 10 minut, nato ga v ponvi na olju zlato rumeno popečemo.

6. Postrežemo s piščancem, prelijemo z omako in okrasimo s praženimi pinjolami.

Pa naj vam tekne in pojejte v miru!