Polnozrnati kruh s semeni
Avtor: Joya
Nič ni boljšega od vonja po sveže pečenem kruhu. Oves, sezam, mak, chia semena, sezam in lanena moka dajeta temu kruhu še posebej dobri okus.
Čas priprave: 15 minut
Čakanje: 1 ura in 30 minut
Čas kuhanja: 30 minut
Število oseb: 12 kosov
Sestavine
500 g pšenične moke
500 g ržene moke
1 žlica soli
0,5 žlice kumine
0,5 žlice koromača
2 žlici sezama
2 žlici makovih semen
2 žlici chia semen
2 žlici ovsenih kosmičev
2 žlici lanene moke ali lanenih semen
40 g svežega kvasa
800 ml Joya Organic Oat Drink (Ovseni napitek bio)
500 g ržene moke
1 žlica soli
0,5 žlice kumine
0,5 žlice koromača
2 žlici sezama
2 žlici makovih semen
2 žlici chia semen
2 žlici ovsenih kosmičev
2 žlici lanene moke ali lanenih semen
40 g svežega kvasa
800 ml Joya Organic Oat Drink (Ovseni napitek bio)
Priprava
Kvas dodamo v mlačen Joya Organic Oat Drink in ga med mešanjem raztopimo.
V veliko skledo presejemo moko in dodamo prej pripravljeno mešanico s kvasom. Dodamo sol, kumino, koromač ter na koncu vmešamo še sezam, mak, chia semena, ovsene kosmiče in laneno moko.
Testo močno pregnetemo in ga damo v veliko skledo ter pokrijemo. Posodo zapremo in pustimo stati cca. 1 uro v kopeli z vročo vodo.
Ko se testo približno podvoji, ga ponovno vzamemo ven in zgnetemo v želeno obliko. Pokrijemo s kuhinjsko krpo in ponovno pustimo počivati cca. 30 minut na toplem. Medtem segrejte pečico na 200°C.
Položimo na pekač, obložen s peki papirjem, po želji potresemo s sezamom in pečemo cca. 30 minut pri 200°C.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!