Galeta iz bučk

Avtor: Violife
Ta galeta (pita) je enostavna za pripravo, a hkrati zelo okusna in privlačna na pogled. Zdrave sestavine, kot so bučke in rdeča čebula, se odlično ujemajo z veganskim sirom Violife, rezultat pa je lahkotna, a nasitna jed.
Čas priprave: 15 minut
Čakanje:
Čas kuhanja: 20-25 minut
Število oseb: 6 kosov

Sestavine

🌱 200 g Violife Greek White sira
🌱 100 g Violife Creamy Original sira
🌱 2 rumeni bučki
🌱 1 zelena bučka
🌱 1 rdeča čebula
🌱 100 g pšeničnega zdroba
🌱 vejice rožmarina
🌱 limonina lupinica
🌱 sol in poper
🌱 moka za posipanje
🌱 listnato testo
🌱 oljčno olje
🌱 rožnati poper

🌱 1 čajna žlička soli
🌱 sveži listi bazilike za okrasitev

Priprava

1. Bučke previdno narežemo na tanke rezine z rezalnikom (mandolino). Damo jih v skledo skupaj s čebulo, pšeničnim zdrobom, vejicami rožmarina, soljo in poprom. Dobro premešamo, da se vse enakomerno premeša.

2. Testo razvaljajmo na rahlo pomokani površini. Izrežemo kos peki papirja v krog s premerom 30 cm. Položite ga na testo in okoli njega izrežimo krog s pomočjo noža ali rezalnika za pico. Ko imamo okrogel kos testa, ga položimo v obloženo posodo za peko. Na osnovo testa namažemo Violife Creamy, obložimo z bučkami in čebulo, pri čemer pustimo 2 cm roba okoli robov. Robove prepognemo čez nadev, tako da rahlo prekrijejo bučke.

3. Dodamo limonino lupinico in velikodušno pokapamo z oljčnim oljem ter postavimo v pečico za 20 minut.

4. Vzamemo iz pečice.

5. Na vrh obilno nadrobimo Greek White in postavimo nazaj v pečico za še 5 minut, da se sir stopi.

6. Postrezemo toplo, narežemo na trikotnike in potresemo z malo rožnatega popra za dodatno aromo.