Galeta iz bučk
Sestavine
🌱 100 g Violife Creamy Original sira
🌱 2 rumeni bučki
🌱 1 zelena bučka
🌱 1 rdeča čebula
🌱 100 g pšeničnega zdroba
🌱 vejice rožmarina
🌱 limonina lupinica
🌱 sol in poper
🌱 moka za posipanje
🌱 listnato testo
🌱 oljčno olje
🌱 rožnati poper
🌱 1 čajna žlička soli
🌱 sveži listi bazilike za okrasitev
Priprava
1. Bučke previdno narežemo na tanke rezine z rezalnikom (mandolino). Damo jih v skledo skupaj s čebulo, pšeničnim zdrobom, vejicami rožmarina, soljo in poprom. Dobro premešamo, da se vse enakomerno premeša.
2. Testo razvaljajmo na rahlo pomokani površini. Izrežemo kos peki papirja v krog s premerom 30 cm. Položite ga na testo in okoli njega izrežimo krog s pomočjo noža ali rezalnika za pico. Ko imamo okrogel kos testa, ga položimo v obloženo posodo za peko. Na osnovo testa namažemo Violife Creamy, obložimo z bučkami in čebulo, pri čemer pustimo 2 cm roba okoli robov. Robove prepognemo čez nadev, tako da rahlo prekrijejo bučke.
3. Dodamo limonino lupinico in velikodušno pokapamo z oljčnim oljem ter postavimo v pečico za 20 minut.
4. Vzamemo iz pečice.
5. Na vrh obilno nadrobimo Greek White in postavimo nazaj v pečico za še 5 minut, da se sir stopi.
6. Postrezemo toplo, narežemo na trikotnike in potresemo z malo rožnatega popra za dodatno aromo.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!