Krompir z ementalerjem
Avtor: Benytrade
Ščepec zelišč, malo smetane in ementalerja in krompir na vaši mizi bo dobil povsem nov okus.
Čas priprave:
Čakanje:
Čas kuhanja: 1 ura
Število oseb: 4 osebe

Sestavine
🌱 1 kg krompirja
🌱 lonček kisle smetane
🌱 150 g ementalca
🌱 2 stroka česna
🌱 muškatni orešček
🌱 ščepec soli
🌱 poper
🌱 lonček kisle smetane
🌱 150 g ementalca
🌱 2 stroka česna
🌱 muškatni orešček
🌱 ščepec soli
🌱 poper
Priprava
Krompir olupimo, narežemo na tanke kolobarje in ga položimo v velik lonec. Dodamo smetano, sol, poper, muškatni orešček in sesekljan česen. Postavimo na ogenj in mešamo, dokler smetana ne zavre.
Nato damo mešanico v naoljen pekač, po vrhu potresemo z naribanim sirom in damo v prej ogreto pečico na 180 stopinj. Pečemo približno 40 minut, dokler ni sir hrustljavo zapečen.
Postrežemo rahlo ohlajeno, tako da je krompir še vedno zelo topel, a ne več vroč.

Pa naj vam tekne in pojejte v miru!