Klasični burger

Avtor: Philadelphia
Sočen, bogat in ravno prav začinjen burger.
Čas priprave: 60 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 2 burgerja

Sestavine

🌱 2 žemljici za burger
🌱 300 g mletega govejega mesa
🌱 200 g sira Philadelphia Light
🌱 20 g zelenega popra v kisu
🌱 50 g rezin slanine
🌱 40 g rezin paradižnika
🌱 24 g rukole
🌱 100 ml mleka
🌱 10 g masla
🌱 140 g avokada
🌱 40 g drobno nasekljane rdeče čebule
🌱 20 g naribane bele čebule
🌱 3 ml limetinega soka
🌱 8 g stisnjenega česna
🌱 1 g svežega koriandra
🌱 4 g soli
🌱 4 g popra
🌱 15 g kečapa
🌱 10 g dijonske gorčice
🌱 3 ml Worcestershire omake

Priprava

1. Mleto meso zmešamo s kečapom, belo čebulo, gorčico, Worcestershirsko omako, ščepcem soli in poprom. Oblikujemo burgerje, položimo jih na desko, pokrijemo s folijo in postavimo v hladilnik za 1 uro.

2. Marinada: sir Philadelphia zmešamo z mlekom in z zelenim poprom.

3. Po 30 minutah pripravimo preostale sestavine burgerja. Avokado olupimo, odstranimo koščico in z vilicami zdrobimo meso. Pokapljamo z limoninim sokom, dodajte drobno nasekljano rdečo čebulo, česen, svež koriander ter preostalo sol in poper ter dobro premešamo.

4. Na žaru ali žar plošči popečemo rezine slanine po svojem okusu. Prerežemo, namažamo z maslom žemljice za burger in ju zapečemo, dokler nista lepo zapečeni in hrustljavi (približno 1 minuto).

5. Burgerje vzamemo iz hladilnika in jih pečemo na žaru 4-5 minut na vsaki strani, nato jih položimo na papirnato brisačo za 3 minute.

6. Na spodnji del kruhka razmažemo debelo plast domačega guacamola (namaza iz avokada), položimo zapečen burger in ga premažemo s sirom Philadelphia z prej pripravljeno marinado. Nato položimo rezine paradižnika, slanino ter rukolo in pokrijemo z zgornjim delom žemljice.

Pa naj vam tekne in pojejte v miru!