Polnjen krompir
Avtor: Zdenka
Krompirjeve polovičke z nadevom iz mesa in začimb ter prelite s slastno sirovo omako
Čas priprave: 20 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 4 osebe
Sestavine
🌱 6-8 krompirjev
🌱 500 g mletega mesa
🌱 40 g olja
🌱 1 čebula
🌱 50 g slanine
🌱 1 jajce
🌱 majaron
🌱 sol in poper
🌱 50 g masla
🌱 20 g moke
🌱 5 dl juhe
🌱 3 kocke topljenega sira Zdenka "Šunka"
🌱 peteršilj
🌱 500 g mletega mesa
🌱 40 g olja
🌱 1 čebula
🌱 50 g slanine
🌱 1 jajce
🌱 majaron
🌱 sol in poper
🌱 50 g masla
🌱 20 g moke
🌱 5 dl juhe
🌱 3 kocke topljenega sira Zdenka "Šunka"
🌱 peteršilj
Priprava
Olupljene krompirje razrežemo na dve enaki polovici in z žlico izdolbemo sredino krompirja. Krompir kratko skuhamo (5-7 minut) v slani vodi.
Pripravimo nadev: na vročem olju prepražimo sesekljano čebulo, slanino in mleto meso. Dodamo sol, poper in majaron in vse skupaj prepražimo. Ko se malo ohladi, primešamo še stepeno jajce.
Krompir nadevamo z nadevom iz mesa in začimb. Zložimo ga v pekač in pečemo.
Medtem, ko se krompir peče, pripravimo omako. Na vročem maslu svetlo popražimo moko, zalijemo z juho in zavremo. Na koncu dodamo narezan sir in sesekljan peteršilj.
Ko se krompir zmehča, ga prelijemo z prej pripravljeno omako. Ponudimo.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!