Ribji file z ragujem iz spomladanske zelenjave

Avtor: Philadelphia
Ko je sezona polna špargljev in človek več ne ve, kaj vse bi z njimi 🙂
Čas priprave: 25 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 10

Sestavine

⭐️ 400 g PHILADELPHIA balance
⭐️ 10 filejev polenovke po 200 g
⭐️ 500 g belih špargljev
⭐️ 500 g zelenih špargljev
⭐️ 3 žlice na kocke narezane čebule
⭐️ 5 žlic olivnega olja
⭐️ 3 šope mlade čebule v kosih,brez zelenja
⭐️ 300 g zelenega graha
⭐️ 300 g korenčka, narezanega na kolobarje
⭐️400 ml mleka
⭐️ sok ene limone
⭐️ 200 g kuhanega krompirja
⭐️ sol, poper

Priprava

Fileje polenovke posolimo,popopramo in dušimo.

Bele in zelene šparglje olupimo, odstranimo konce in skuhamo. Narežemo jih na pribl. 2 cm kose. Čebulo dušimo na olivnem olju, dodamo šparglje in ostalo zelenjavo in kuhamo 5 - 7 minut. Zelenjavo vzamemo iz ponve in shranimo na toplo. V ponev dolijemo mleko, po okusu solimo, popramo iz začinimo z limoninim sokom. Primešamo Philadelphio in na hitro zakuhamo.

Kuhan krompir olupimo, ga naribamo na tanke rezine in v vročem olju cvremo, da dobijo zlato-rjavo barvo. Rezance popivnamo, da odstranimo odvečno maščobo in začinimo s soljo in poprom.

Zelenjavo z omako porazdelimo na krožnike, obložimo s kosi ribjega fileja in okrasimo s krompirjevimi rezanci.

𝐍𝐚𝐦𝐢𝐠: okusno tudi z hrustljavo blanširano sladko lupino graha ali uporabimo kakšne druge ribje fleje.

Hranilna vrednost na osebo: kalorična vrednost: 2207 kJ/529 kcal, beljakovine 45,2g, oglj.hidrati (od tega sladkor) 16,8g (4,7g), maščoba (od tega nasič.mašč,kisline) 37,1g(8,5g), balast.snovi 5,9g, natrij 318,7 mg

Pa naj vam tekne in pojejte v miru!

Napišite v komentarju svoje mnenje o receptu.

0 Comments

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja