Ribji file z ragujem iz spomladanske zelenjave

Sestavine
⭐️ 10 filejev polenovke po 200 g
⭐️ 500 g belih špargljev
⭐️ 500 g zelenih špargljev
⭐️ 3 žlice na kocke narezane čebule
⭐️ 5 žlic olivnega olja
⭐️ 3 šope mlade čebule v kosih,brez zelenja
⭐️ 300 g zelenega graha
⭐️ 300 g korenčka, narezanega na kolobarje
⭐️400 ml mleka
⭐️ sok ene limone
⭐️ 200 g kuhanega krompirja
⭐️ sol, poper
Priprava
Fileje polenovke posolimo, popopramo in dušimo v ponvi.
Olupimo bele in zelene šparglje, odstranimo konce in jih narežemo na približno 2-centimetrske kose. Na olivnem olju dušimo čebulo, nato dodamo šparglje in ostalo zelenjavo ter kuhamo od 5 do 7 minut. Zelenjavo vzamemo iz ponve in shranimo na toplem. V ponev dodamo mleko, solimo in popramo po okusu ter začinimo z limoninim sokom. Primešamo Philadelphio in na hitro zakuhamo omako.
Kuhan krompir olupimo, ga naribamo na tanke rezine in v vročem olju cvremo, dokler ne dobijo zlato-rjave barve. Rezance odcedimo, da odstranimo odvečno maščobo, in začinimo s soljo in poprom.
Na krožnike razporedimo zelenjavo z omako, obložimo s kosi ribjega fileja in okrasimo s krompirjevimi rezanci.

Pa naj vam tekne in pojejte v miru!