Ribji file z ragujem iz spomladanske zelenjave

Avtor: Philadelphia
Lahka jed iz zelenih in belih špargljev in ribjimi fileji.
Čas priprave: 25 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 10

Sestavine

⭐️ 400 g PHILADELPHIA balance
⭐️ 10 filejev polenovke po 200 g
⭐️ 500 g belih špargljev
⭐️ 500 g zelenih špargljev
⭐️ 3 žlice na kocke narezane čebule
⭐️ 5 žlic olivnega olja
⭐️ 3 šope mlade čebule v kosih,brez zelenja
⭐️ 300 g zelenega graha
⭐️ 300 g korenčka, narezanega na kolobarje
⭐️400 ml mleka
⭐️ sok ene limone
⭐️ 200 g kuhanega krompirja
⭐️ sol, poper

Priprava

Fileje polenovke posolimo, popopramo in dušimo v ponvi.

Olupimo bele in zelene šparglje, odstranimo konce in jih narežemo na približno 2-centimetrske kose. Na olivnem olju dušimo čebulo, nato dodamo šparglje in ostalo zelenjavo ter kuhamo od 5 do 7 minut. Zelenjavo vzamemo iz ponve in shranimo na toplem. V ponev dodamo mleko, solimo in popramo po okusu ter začinimo z limoninim sokom. Primešamo Philadelphio in na hitro zakuhamo omako.

Kuhan krompir olupimo, ga naribamo na tanke rezine in v vročem olju cvremo, dokler ne dobijo zlato-rjave barve. Rezance odcedimo, da odstranimo odvečno maščobo, in začinimo s soljo in poprom.

Na krožnike razporedimo zelenjavo z omako, obložimo s kosi ribjega fileja in okrasimo s krompirjevimi rezanci.

Hranilna vrednost na osebo: kalorična vrednost: 2207 kJ/529 kcal, beljakovine 45,2g, oglj.hidrati (od tega sladkor) 16,8g (4,7g), maščoba (od tega nasič.mašč,kisline) 37,1g(8,5g), balast.snovi 5,9g, natrij 318,7 mg