Ribji file z ragujem iz spomladanske zelenjave

Sestavine
⭐️ 10 filejev polenovke po 200 g
⭐️ 500 g belih špargljev
⭐️ 500 g zelenih špargljev
⭐️ 3 žlice na kocke narezane čebule
⭐️ 5 žlic olivnega olja
⭐️ 3 šope mlade čebule v kosih,brez zelenja
⭐️ 300 g zelenega graha
⭐️ 300 g korenčka, narezanega na kolobarje
⭐️400 ml mleka
⭐️ sok ene limone
⭐️ 200 g kuhanega krompirja
⭐️ sol, poper
Priprava
Fileje polenovke posolimo,popopramo in dušimo.
Bele in zelene šparglje olupimo, odstranimo konce in skuhamo. Narežemo jih na pribl. 2 cm kose. Čebulo dušimo na olivnem olju, dodamo šparglje in ostalo zelenjavo in kuhamo 5 - 7 minut. Zelenjavo vzamemo iz ponve in shranimo na toplo. V ponev dolijemo mleko, po okusu solimo, popramo iz začinimo z limoninim sokom. Primešamo Philadelphio in na hitro zakuhamo.
Kuhan krompir olupimo, ga naribamo na tanke rezine in v vročem olju cvremo, da dobijo zlato-rjavo barvo. Rezance popivnamo, da odstranimo odvečno maščobo in začinimo s soljo in poprom.
Zelenjavo z omako porazdelimo na krožnike, obložimo s kosi ribjega fileja in okrasimo s krompirjevimi rezanci.
𝐍𝐚𝐦𝐢𝐠: okusno tudi z hrustljavo blanširano sladko lupino graha ali uporabimo kakšne druge ribje fleje.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!
Napišite v komentarju svoje mnenje o receptu.
0 Comments