Široki rezanci z lososom in omako iz smetane in zelišč
Avtor: Philadelphia
Široki reznaci s kremasto omako iz Philadelphie in svežim drobnjakom, ki zaključita to jed, se boste zagotovo zaljubili v vsak grižljaj.
Čas priprave: 25 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 4
Sestavine
⭐️ 500 g PHILADELPHIA balance
⭐️ 1,25 kg širokih rezancev
⭐️ 2 žlici olivnega olja
⭐️ 3 na kocke narezane čebule
⭐️ 500 g na kocke narezanega lososovega fileja
⭐️ 400 ml ribje jušne osnove
⭐️ šop sesekljanega drobnjaka
⭐️ sol, poper
⭐️ 1,25 kg širokih rezancev
⭐️ 2 žlici olivnega olja
⭐️ 3 na kocke narezane čebule
⭐️ 500 g na kocke narezanega lososovega fileja
⭐️ 400 ml ribje jušne osnove
⭐️ šop sesekljanega drobnjaka
⭐️ sol, poper
Priprava
V velikem loncu zavremo vodo z malo soli in skuhamo široke rezance na al dente.
V ponvi segrejemo olivno olje, dodamo nasekljano čebulo in jo dušimo, dokler ne postekleni. Nato dodamo na kocke narezan lososov file ter zalijemo z ribjo osnovo.
Kocke lososa vzamemo iz ponve in jih shranimo na toplem.
V preostalo omako počasi primešamo Philadelphio, začinimo s soljo in poprom ter na hitro zakuhamo.
Na krožnike razporedimo široke rezance skupaj s kockami lososa, prelijemo z omako in potrosimo s sesekljanim drobnjakom.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!