Sirne kroglice
Avtor: Zdenka
Te sirne kroglice so hrustljave od zunaj, popolnoma mehke znotraj in se kar topijo v ustih. Teknile bodo kot prigrizek, predjed ob vsaki priložnosti ali v hladnem bifeju, pa še pečice nam ne bo treba prižgati.
Čas priprave: 30 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 4 osebe

Sestavine
🌱 100 g topljenega sira Zdenka
🌱 200 g svežega sira Zdenka
🌱 50 g masla
🌱 sol
🌱 poper
🌱 mleta paprika
🌱 2 žlici sesekljanega peteršilja
🌱 grobo zdrobljen poper
🌱 200 g svežega sira Zdenka
🌱 50 g masla
🌱 sol
🌱 poper
🌱 mleta paprika
🌱 2 žlici sesekljanega peteršilja
🌱 grobo zdrobljen poper
Priprava
1. Maslo penasto zmešamo, dodamo topljeni sir in pretlačen sveži sir. Po želji dodamo sol in poper, dobro premešamo in pustimo eno uro v hladilniku, da se masa strdi.
2. Nato oblikujemo kroglice in vsako povaljamo v papriki, drobno sesekljanem peteršilju ali grobo zdrobljenem popru, tako da dobimo kroglice različnih barv.
3. Kroglice zložimo v stekleno posodo, papirnate kapsule ali na liste zelene solate, da bodo lepo izstopale.

Pa naj vam tekne in pojejte v miru!