Beljakovinski kruh s skuto

Avtor: Benytrade
Pri tem kruhku se bo pa treba držati nazaj in ne vsega pojesti v trenutku, saj je tako okusen.
Čas priprave: 5 minut
Čakanje:
Čas kuhanja: 2 uri
Število oseb:

Sestavine

🌱 500 g skute
🌱 5 jajc
🌱 2 žlici indijskega trpotca
🌱 1-2 žlici makovih semen
🌱 1-2 žlici sezamovih semen
🌱 1-2 žlici bučnih semen
🌱 po želji 1-2 žlici ovsenih kosmičev
🌱 sol

Priprava

1. Vse sestavine zmešamo v skledi naenkrat. Ni potrebno mešati preveč, ravno toliko, da se vse sestavine lepo premešajo in da ni grudic skute.

2. V pekač za kruh položimo papir za peko. Damo ga tako, da nam na eni strani ostane več papirja kot na drugi.

3. Maso zlijemo v pekač in poravnamo z žlico. Da bo zgornja plast ostala mehka in se ne bo preveč zapekla, čez zavijemo peki papir, ki nam je ostal na eni strani.

4. Pečemo v pečici približno 2 uri na 160 stopinj.

𝐍𝐚𝐦𝐢𝐠: po želji dodamo tudi ostala semena. Mi dajemo vsa semena po občutku in razpoložljivosti v shrambi. 🙂

Najboljši je še topel, kombinacija z maslom je zmagovalna. Odličen pa je tudi še naslednji dan, le da ga dajte v hladilnik. Več dni pa pri nas še nikoli ni trajal. 🙂

Pa naj vam tekne in pojejte v miru!