Beljakovinski kruh s skuto
Sestavine
🌱 5 jajc
🌱 2 žlici indijskega trpotca
🌱 1-2 žlici makovih semen
🌱 1-2 žlici sezamovih semen
🌱 1-2 žlici bučnih semen
🌱 po želji 1-2 žlici ovsenih kosmičev
🌱 sol
Priprava
1. Vse sestavine zmešamo v skledi naenkrat. Ni potrebno mešati preveč, ravno toliko, da se vse sestavine lepo premešajo in da ni grudic skute.
2. V pekač za kruh položimo papir za peko. Damo ga tako, da nam na eni strani ostane več papirja kot na drugi.
3. Maso zlijemo v pekač in poravnamo z žlico. Da bo zgornja plast ostala mehka in se ne bo preveč zapekla, čez zavijemo peki papir, ki nam je ostal na eni strani.
4. Pečemo v pečici približno 2 uri na 160 stopinj.
𝐍𝐚𝐦𝐢𝐠: po želji dodamo tudi ostala semena. Mi dajemo vsa semena po občutku in razpoložljivosti v shrambi. 🙂
Najboljši je še topel, kombinacija z maslom je zmagovalna. Odličen pa je tudi še naslednji dan, le da ga dajte v hladilnik. Več dni pa pri nas še nikoli ni trajal. 🙂
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!