Veganski "piščančji" burger
Sestavine
🌱 ½ Violife Creamy Original namaza
🌱 2 žlički jabolčnega kisa
🌱 2 žlički mangovega čatnija
🌱 sol in poper
🌱 2 skodelici brokolija
🌱 1 rdeče zelje, tanko narezano
🌱 1 belo zelje, tanko narezano
🌱 1 rdeča čebula, tanko narezana
🌱 1 jalapeno paprika, tanko narezna
𝐂̌𝐢𝐥𝐢𝐣𝐞𝐯𝐚 𝐨𝐦𝐚𝐤𝐚:
🌱 ½ Violife Creamy Original namaza
🌱 ¼ skodelice sladke čilijeve omake
🌱 lupinica in sok ene velike limone
𝐆𝐨𝐛𝐨𝐯𝐞 𝐩𝐥𝐞𝐬𝐤𝐚𝐯𝐢𝐜𝐞:
🌱 1 skodelica ovsenega napitka Joya
🌱 2 laneni jajci (2 žlici zmletih lanenih semen + 6 žlic vode)
🌱 2 žlici jabolčnega kisa
🌱 2 skodelici moke
🌱 1 žlica česna v prahu
🌱 2 žlički paprike
🌱 ščepec soli
🌱 8 rezin Violife Cheddar okusa (veganski sir)
🌱 Olje za cvrtje
🌱 4 ostrigarjeve gobe
🌱 4 burger žemlje, popečene
🌱 Prigrizek ali čips za serviranje
Priprava
Za pripravo zeljne solate v večji skledi dobro premešamo Violife Creamy namaz, kis, čatni in premešamo.
Dodajmo brokoli, zelje, rdečo čebulo in jalapeno papriko ter dobro premešamo.
Za pripravo čilijeve omake v majhni skledi dobro premešamo vse sestavine. Postavite na stran.
Za pripravo testa za gobove pleskavice dobro premešamo ovseno mleko, lanena jajca in kis.
V drugi skledi dobro premešamo moko, česen v prahu, papriko, sol in italijanske začimbe.
V ponvi segrejemo olje za cvrtje. Gobe previdno potopimo v testo in nato v moko, da so enakomerno prekrite z vseh strani. Za dodatno hrustljavost ponovimo postopek za vsako gobo..
Ko je olje vroče, ocvremo gobe približno 4-7 minut na vsaki strani. Postavimo jih na kuhinjski papir, da vpije odvečno olje.
Pripravimo burgerje: na spodnjo žemljo namažemo žličko čilijeve omake, na vrh položimo gobovo pleskavico, 2 rezini Violife Cheddar okusa, zeljno solato in pokrijemo z drugo žemljo.
Postrežemo s prigrizki ali čipsom.
Uživajte v okusnem veganskem burgerju!
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!