Cimetovi zvitki

Avtor: Philadelphia
Te cimetove rolice vam bodo vedno uspele.
Čas priprave: 20 minut
Čakanje: vzhajanje testa 2 uri
Čas kuhanja: 20 minut
Število oseb:

Sestavine

𝐓𝐞𝐬𝐭𝐨 𝐳𝐚 𝐳𝐯𝐢𝐭𝐤𝐞:
🌱 500 g moke
🌱 7 g suhega kvasa
🌱 60 g sladkorja
🌱 ščepec soli
🌱 250 ml mlačnega mleka
🌱 2 jajci
🌱 90 g stopljenega masla

𝐍𝐚𝐝𝐞𝐯:
🌱 60 g mehkega masla
🌱 1/2 skodelice rjavega sladkorja
🌱 15 g cimeta

𝐏𝐫𝐞𝐥𝐢𝐯:
🌱 125 g Philadelphia Original kremnega sira
🌱 50 g mehkega masla
🌱 100 g sladkorja v prahu
🌱 1 žlička limoninega soka (po okusu)

Priprava

Moko zmešamo s suhim kvasom. Dodamo preostale sestavine in pregnetemo, na koncu dodamo stopljeno maslo. Testo gnetemo ročno ali s kavljem mešalnika, dokler ni mehko in elastično - približno 10 minut. Pokrijemo in postavimo na toplo, da vzhaja - približno 1,5 ure.

Ko se testo podvoji, ga položimo na pomokano delovno površino in ga malo pregnetemo, da odstranimo morebitne mehurčke. Razdelimo ga na 2 dela in vsak del razvaljamo v kvadratke približno 30x30 cm. Oba kvadratka premažemo z mehkim maslom in potresemo z mešanico rjavega sladkorja in cimeta. Vsak del zvijemo v zvitek in nato narežemo na rezine debeline 2-3 cm. Položimo jih na pekač, obložen s papirjem, med posameznimi zvitki pustimo nekaj prostora. Nato pustimo vzhajati približno 30-40 minut.

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Zvitke po vrhu premažemo z razžvrkljanim jajcem in pečemo do zlato rjave barve - približno 20 minut.

Medtem pripravimo preliv. Vse sestavine zmešamo v enotno maso. Po potrebi maso razredčimo z mlekom. Ko so cimetni zvitki pečeni, jih prelijemo s pripravljenim prelivom.