Sirova torta s pomarančo

Avtor: Philadelphia
Svežina in poln okus se prepletata v tej skutini torti.
Čas priprave: 1,5 ur, hlajenje: 4 ure
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 10 kosov

Sestavine

🌱 1 kg kremnega sira Philadelphia Original
🌱 300 g ovsenih piškotov
🌱 75 g mletih mandljev
🌱 200 g mehkega masla
🌱 200 g drobnega sladkorja
🌱4 jajca
🌱 4 g vanilijeve paste
🌱 30 g moke
🌱 100 ml mleka
🌱 10 g naribane limonine lupine
🌱 6 ml limoninega soka
🌱 200 g rezin rdeče pomaranče
🌱 8 g svežega rožmarina

Priprava

Pečico segrejemo na 140°C. Notranjost pekača za torte s premerom 23 cm namastimo in dno obložimo s peki papirjem.

Zdrobimo ovsene piškote, dodamo maslo in mandlje ter dobro premešamo. Pripravljeno mešanico enakomerno porazdelimo po pekaču za torte in dobro pritisnemo. Postavimo v hladilnik za 30 minut.

Zmešamo Philadelphia sir, sladkor, vanilijevo pasto, limonino lupino in limonin sok. Dodamo moko in jajca eno po eno, nato pa še mleko in nadaljujemo z mešanjem. Maso prelijemo v tortni pekač in pečemo 1 uro in 15 minut.

Po peki pustimo torto v izklopljeni pečici, da se popolnoma ohladi.
Rdeče pomaranče dobro operemo in oplaknemo rožmarin. Pomaranče narežemo na rezine in z njimi okrasimo vrh torte. Po želji dodamo še rožmarin.

Pa naj vam tekne in pojejte v miru!