Čokoladna mazurka
Avtor: Philadelphia
Tale kolač vas bo najprej razveseljeval s svojimi prelepimi vzorci, potem pa še vaše brbončice.
Čas priprave: 2 uri
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 6 kosov
Sestavine
🌱 200 g sira Philadelphia Milka
🌱 180 g moke (pirina ali za torte)
🌱 75 g krompirjevega škroba
🌱 150 g hladnega masla
🌱 60 g drobnega sladkorja
🌱 8 g vanilijevega sladkorja
🌱 1 ml mandljeve esence
🌱 1 jajce
🌱 10 ml hladne vode
🌱 75 g kandiranih češenj (približno 15 kosov)
🌱 60 g celih mandljev
🌱 12 g narezanih mandljev
🌱 20 g mandljevih lističev
🌱15 g majhnih rozin
🌱 10 g kandirane pomarančne lupinice
🌱 180 g moke (pirina ali za torte)
🌱 75 g krompirjevega škroba
🌱 150 g hladnega masla
🌱 60 g drobnega sladkorja
🌱 8 g vanilijevega sladkorja
🌱 1 ml mandljeve esence
🌱 1 jajce
🌱 10 ml hladne vode
🌱 75 g kandiranih češenj (približno 15 kosov)
🌱 60 g celih mandljev
🌱 12 g narezanih mandljev
🌱 20 g mandljevih lističev
🌱15 g majhnih rozin
🌱 10 g kandirane pomarančne lupinice
Priprava
Zmešamo moko in škrob s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem ter dodamo na kocke narezano hladno maslo. Dodamo jajce, mandljevo esenco in hladno vodo ter pregnetemo.
Testo razvaljamo v pekač, ovijemo s plastično folijo in postavimo v hladilnik za 1,5 ure.
Pečico segrejemo na 170°C. Testo na več mestih prebodemo z vilicami, nato pa ga pečemo približno 40 minut do zlato rumene barvei. Ko je pečeno, ga ohladimo.
Na ohlajeno testo namažemo Philadelphia Milka kremni sir, ga poravnamo in nanj razporedimo mandlje, kandirane češnje, rozine in kandirane pomarančne lupinice v obliki cvetličnih vzorcev, kot je tale na sliki. Po obodu okrasimo s celimi mandlji.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!