Čokoladni kolački s smetano in orehi (brownie trifle)

Avtor: Philadelphia
Plasti bogatega čokoladnega biskvita, kremastega sirnega nadeva in stepene smetane se prepletajo v slastno celoto. Popolna izbira za družinska srečanja ali praznične zabave!
Čas priprave: 20 minut
Čakanje:
Čas kuhanja: 20-25 minut
Število oseb: 6 kozarcev

Sestavine

𝐓𝐞𝐬𝐭𝐨 𝐳𝐚 𝐤𝐨𝐥𝐚𝐜̌𝐤𝐞:
✓ 175 g masla (zmehčanega na sobni temperaturi)
✓ 100 g ksilitola ali kakšnega drugega sladkorja
✓ 3 jajca
✓ 40 g kakava
✓ 175 g temne čokolade z vsaj 85% kakava
✓ 80 g mandljeve moke

𝐙𝐚 𝐬𝐥𝐚𝐝𝐢𝐜𝐨 𝐯 𝐤𝐨𝐳𝐚𝐫𝐜𝐮:
✓ 6 kozarcev
✓ 100 g orehov
✓ 3 žlice medu
✓ 1 jajce
✓ 2 žlici ksilitola
✓ 125 g kremnega sira Philadelphia Original
✓ 200 ml sladke smetane
✓ 8 žlic kokosovega sirupa

Priprava

𝐓𝐞𝐬𝐭𝐨 𝐳𝐚 𝐤𝐨𝐥𝐚𝐜̌𝐤𝐞:
Pečico segrejemo na 180°C.

Čokolado stopimo v vodni kopeli, nato jo odstavimo, da se nekoliko ohladi. Medtem z mešalnikom zmešamo maslo, ksilitol, jajca in kakav. Dodamo ohlajeno čokolado in mandljevo moko. Mešamo, dokler ne dobimo kremaste konsistence.

Maso vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Maso pogladimo s silikonsko lopatko in pečemo približno 20-25 minut.

𝐏𝐫𝐢𝐩𝐫𝐚𝐯𝐚 𝐬𝐥𝐚𝐝𝐢𝐜𝐞 𝐯 𝐤𝐨𝐳𝐚𝐫𝐜𝐮
V ponvi prepražimo orehe, proti koncu dodamo med in premešamo.

Jajce stepemo skupaj s ksilitolom. Dodamo kremni sir Philadelphia in na nizki hitrosti zmešamo skupaj.

Sladko smetano stepemo do trdega in jo narahlo vmešamo v jajčno maso s kremnim sirom.

Pripravimo 6 kozarcev. Do polovice jih napolnimo z zdrobljenimi kolački, ki smo jih prej spekli. Nato dodamo “belo” (sirno) maso, potresemo z žlico kokosovega sirupa in dodamo plast orehov. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega testa in orehov.

S preostankom sirupa pokapamo po vrhu.