Jagodna panna cotta
Sestavine
🌱 400 ml sladke smetane
🌱 40 g fino mletega sladkorja
🌱 250 g kremnega sira Philadelphia Original
🌱 10 g želatine
𝐉𝐚𝐠𝐨𝐝𝐧𝐚 𝐩𝐥𝐚𝐬𝐭:
🌱 400 g jagod
🌱 40 g fino mletega sladkorja
🌱 sok ene limone
🌱 20 g želatine
Priprava
1. Najprej naredimo smetanovo plast. Želatino naredimo po navodilih na vrečki. Medtem segrejemo smetano s sladkorjem skoraj do vrenja. Odstavimo z ognja, dodamo želatino in mešamo, dokler se popolnoma ne raztopi. Po potrebi ponovno malo segrejemo mešanico. Ne kuhamo mešanice!
2. Dodamo Philadelphia Original in dobro premešamo. Približno 2/3 smetanove mase prelijemo skozi fino cedilo v kozarce in postavimo v hladilnik, da se strdi. Preostanek mase shranimo za kasneje.
3. Naredimo jagodno plast. Želatino naredimo po navodilih na vrečki. Jagode zmiksamo, dodamo sladkor in limonin sok ter zavremo. Odstavimo z ognja, dodamo namočeno želatino in mešamo, dokler se želatina popolnoma ne raztopi. Pustimo, da se masa ohladi na sobno temperaturo.
4. Na strjeno smetanovo maso nalijemo nekaj jagodne mase in postavimo v hladilnik, da se strdi.
5. Preostalo jagodno maso zmešamo s prihranjeno smetanovo maso in dobro premešamo. Dobljeno maso prelijemo v kozarce kot tretjo plast. Postavimo za vsaj 2 uri v hladilnik, da se popolnoma strdi.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!