Jagodna panna cotta

Avtor: Philadelphia
Ta elegantna sladica z jagodami in smetano je popolna izbira za razvajanje brbončic ob vsaki priložnosti.
Čas priprave: 3 ure 20 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 6

Sestavine

𝐒𝐦𝐞𝐭𝐚𝐧𝐨𝐯𝐚 𝐩𝐥𝐚𝐬𝐭:
🌱 400 ml sladke smetane
🌱 40 g fino mletega sladkorja
🌱 250 g kremnega sira Philadelphia Original
🌱 10 g želatine

𝐉𝐚𝐠𝐨𝐝𝐧𝐚 𝐩𝐥𝐚𝐬𝐭:
🌱 400 g jagod
🌱 40 g fino mletega sladkorja
🌱 sok ene limone
🌱 20 g želatine

Priprava

1. Najprej naredimo smetanovo plast. Želatino naredimo po navodilih na vrečki. Medtem segrejemo smetano s sladkorjem skoraj do vrenja. Odstavimo z ognja, dodamo želatino in mešamo, dokler se popolnoma ne raztopi. Po potrebi ponovno malo segrejemo mešanico. Ne kuhamo mešanice!

2. Dodamo Philadelphia Original in dobro premešamo. Približno 2/3 smetanove mase prelijemo skozi fino cedilo v kozarce in postavimo v hladilnik, da se strdi. Preostanek mase shranimo za kasneje.

3. Naredimo jagodno plast. Želatino naredimo po navodilih na vrečki. Jagode zmiksamo, dodamo sladkor in limonin sok ter zavremo. Odstavimo z ognja, dodamo namočeno želatino in mešamo, dokler se želatina popolnoma ne raztopi. Pustimo, da se masa ohladi na sobno temperaturo.

4. Na strjeno smetanovo maso nalijemo nekaj jagodne mase in postavimo v hladilnik, da se strdi.

5. Preostalo jagodno maso zmešamo s prihranjeno smetanovo maso in dobro premešamo. Dobljeno maso prelijemo v kozarce kot tretjo plast. Postavimo za vsaj 2 uri v hladilnik, da se popolnoma strdi.