Mini cheesecake s čokolado

Avtor: Philadelphia
Igrajmo se z različno intenzivnostjo barv za kremno maso in vsakokrat dobimo drugačno sirovo tortico.
Čas priprave: približno 4 ure
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 6

Sestavine

🌱 1 kg skute
🌱 10 žlic sladkorja v prahu
🌱 100 ml sladke smetane
🌱 100 g sira Philadelphia Original
🌱 živilska barvila: fuksija in vijolična
🌱 7 žlic želatine
🌱 150 ml vode
🌱 800 g piškotov
🌱 100 g masla
🌱 100 g čokolade za kuhanje
🌱 sadje za dekoracijo

Priprava

1. Maslo segrejemo, dokler se ne stopi, in pustimo, da se ohladi. Piškote zmeljemo in jih zmešamo z maslom. Maso vlijemo v 6 okroglih modelčkov premera 8 cm in jo poravnamo.

2. Skuto zmešamo s sladkorjem v prahu, sirom Philadelphia in sladko smetano. Nekaj žlic mase prestavimo v ločeno posodo in jo obarvamo z vijolično barvo. Preostalo skutno mešanico razdelimo na 3 dele in vsakega pobarvamo v barvi fuksije z različno intenzivnostjo.

3. Želatino zmešamo z vodo, pustimo stati 15 minut, nato rahlo segrejemo. Približno 1,5 žlice želatinske mase prelijemo v drugo posodo in jo zmešamo z vijolično maso skute. Preostalo želatino razdelite na 3 dele in vsakega zmešamo z eno od mas skute, obarvanih v barvi fuksije.

4. Čokolado stopimo nad vodno kopeljo.

5. Na piškotno podlago vlivamo posamezne plasti, pri vsaki plasti postavimo modelčke v hladilnik za približno 30 minut. Na koncu prelijemo sladico s stopljeno čokolado in postavimo v hladilnik za približno 3 ure.

6. Mini cheesecake ali sirne kolačke vzamemo iz modelčkov, pred postrežbo okrasimo s sadjem.

𝐍𝐚𝐦𝐢𝐠: namesto barvil lahko iztisnemo sok iz robin, malin, borovnic ali drugega sadja, ki je močne barve.