Kokosov-limetin sladoled z melono na žaru
Avtor: Philadelphia
Vedno paše osvežilna kepica sladoleda. Popestrimo ga še z melono na žaru.
Čas priprave: 5 minut
Čakanje: 8 ur zamrzovanja
Čas kuhanja:
Število oseb:
Sestavine
🌱 50 g sira Philadelphia Original
🌱 240 ml smetane 36%
🌱 150 g drobnega sladkorja
🌱 1,5 ml kokosovega arome
🌱 75 g kokosovih kosmičev
🌱 15 ml limetinega soka
🌱 3 g naribane limetine lupine
🌱 300 g melone
🌱 5 g lističev mete
🌱 240 ml smetane 36%
🌱 150 g drobnega sladkorja
🌱 1,5 ml kokosovega arome
🌱 75 g kokosovih kosmičev
🌱 15 ml limetinega soka
🌱 3 g naribane limetine lupine
🌱 300 g melone
🌱 5 g lističev mete
Priprava
1. Kremni sir Philadelphia Original dobro premešamo s sladkorjem, kokosovo aromo, limetinim sokom in kokosovimi kosmiči.
2. V ločeni posodi stepemo smetano (da postane čvrsta). Sirno mešanico nežno primešamo smetani. Zmes vlijemo v model za sladoled in čez noč postavimo v zamrzovalnik.
3. Naslednji dan segrejemo žar (ali žar ponev), narežemo melono in kose razporedimo po rešetki. Melono pečemo 5 minut na vsaki strani. Melono položimo na krožnike in nanje položimo kepice sladoleda.
4. Vse skupaj potresemo z naribano limetino lupino, kokosovimi kosmiči in lističi mete.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!