Korenčkova torta
Sestavine
🌱 300 g sladkorja
🌱 375 ml olja
🌱 4 jajca
🌱 300 g moke
🌱 10 g naribane pomarančne lupine
🌱 8 g pecilnega praška
🌱 6 g sode bikarbone
🌱 3 g soli
🌱 10 g masla
🌱 4 g mletega cimeta
🌱 450 g sira Philadelphia Original
🌱 360 g sladkorja v prahu
🌱 4 g vanilijevega sladkorja
🌱 60 ml sveže iztisnjenega pomarančnega soka
🌱 55 g nasekljanih orehov
𝐎𝐤𝐫𝐚𝐬𝐢𝐭𝐞𝐯:
🌱 2 cimetovi palčki
🌱 2 rezini suhe pomaranče
🌱 3 orehe
Priprava
Pečico segrejemo na 180°C. Tri tortne modele s premerom 22 cm premažemo z maslom in na dno položimo peki papir.
Stepemo sladkor z oljem in dodajamo po eno jajce naenkrat.
Moko zmešamo s pecilnim praškom, sodo, soljo in cimetom ter presejemo v mešanico olja, jajc in sladkorja, ter ves čas mešamo pri nižji hitrosti. Nato dodamo korenje in naribano pomarančno lupino ter previdno premešamo z lopatko.
Testo razporedimo enakomerno v pripravljene tortne modelčke. Pečemo 45 minut. Ko je pečeno, odstranimo torte iz pečice in pustimo, da se ohladijo.
Medtem pripravimo kremo. V posodi zmešamo sir Philadelphia, sladkor v prahu, vanilijev sladkor in pomarančni sok. Ohlajeno prvo plast torte prekrijemo z debelo plastjo kreme, nato položimo naslednjo plast torte in postopek ponovimo. Preostalo kremo enakomerno razporedimo po straneh torte, nato potresemo z nasekljanimi orehi.
Za dekoracijo uporabimo cimetove palčke, orehe in suhe rezine pomaranče na vrhu.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!