Babka z jagodami
Sestavine
🌱 200 g masla + 5 g za namazati pekač
🌱 5 velikih jajc
🌱 80 g jagod
🌱 350 g sladkorja
🌱 375 g univerzalne moke
🌱 2 ml vanilijeve esence
🌱 2 g pecilnega praška
🌱 1 g soli
𝐆𝐥𝐚𝐳𝐮𝐫𝐚:
🌱 125 g Philadelphia Light
🌱 60 g masla
🌱 120 g sladkorja v prahu
Priprava
Pečico segrejemo na 175°C. Mehko maslo penasto zmešamo s Philadelphia Original sirom, sladkorjem in vanilijevo esenco. Nato postopoma dodajamo jajca in dobro premešamo.
V drugi posodi presejemo 350 g moke, pecilni prašek in sol. Zmešamo s prej dobljeno penasto maso. Nastalo maso razdelimo na dve enaki polovici, eno prestavimo v drugo posodo.
Jagode zmiksamo in jih dodamo k eni polovici testa, skupaj z ostalo moko, nato dobro premešamo. Pekač (za potice) premažemo z maslom. Testo začnemo polagati v pekač, izmenično polagamo jagodno testo z navadnim. Lahko se igramo z vzorci, saj bo glede na način polaganja končni videz drugačen. Na koncu lahko uporabimo zobotrebec, da ustvarimo marmornast vzorec.
Pečemo 60 minut. Preden vzamemo iz pečice, preverimo z zobotrebcem v najglobljem delu pekača, če je babka pečena. Pustimo, da se ohladi.
Medtem pripravimo glazuro - vse sestavine dobro premešamo, da dobimo gladko maso. Prelijemo jo čez pecivo in postavimo v hladilnik za 20 minut. Po vrhu okrasimo z jagodami.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!