Babka z jagodami

Avtor: Philadelphia
Babka ali pletenica je tako mehka, da se bo kar stopila v ustih in popestrila bo vsako praznično mizo.
Čas priprave: 2 uri
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 18 kosov

Sestavine

🌱 220 g Philadelphia Original
🌱 200 g masla + 5 g za namazati pekač
🌱 5 velikih jajc
🌱 80 g jagod
🌱 350 g sladkorja
🌱 375 g univerzalne moke
🌱 2 ml vanilijeve esence
🌱 2 g pecilnega praška
🌱 1 g soli

𝐆𝐥𝐚𝐳𝐮𝐫𝐚:
🌱 125 g Philadelphia Light
🌱 60 g masla
🌱 120 g sladkorja v prahu

Priprava

Pečico segrejemo na 175°C. Mehko maslo penasto zmešamo s Philadelphia Original sirom, sladkorjem in vanilijevo esenco. Nato postopoma dodajamo jajca in dobro premešamo.

V drugi posodi presejemo 350 g moke, pecilni prašek in sol. Zmešamo s prej dobljeno penasto maso. Nastalo maso razdelimo na dve enaki polovici, eno prestavimo v drugo posodo.

Jagode zmiksamo in jih dodamo k eni polovici testa, skupaj z ostalo moko, nato dobro premešamo. Pekač (za potice) premažemo z maslom. Testo začnemo polagati v pekač, izmenično polagamo jagodno testo z navadnim. Lahko se igramo z vzorci, saj bo glede na način polaganja končni videz drugačen. Na koncu lahko uporabimo zobotrebec, da ustvarimo marmornast vzorec.

Pečemo 60 minut. Preden vzamemo iz pečice, preverimo z zobotrebcem v najglobljem delu pekača, če je babka pečena. Pustimo, da se ohladi.

Medtem pripravimo glazuro - vse sestavine dobro premešamo, da dobimo gladko maso. Prelijemo jo čez pecivo in postavimo v hladilnik za 20 minut. Po vrhu okrasimo z jagodami.