Palačinke s hruškami in rozinami

Avtor: Philadelphia
Malce bogatejše palačinke, za popestritev zajtrka ali večerje.
Čas priprave: 30 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb:

Sestavine

𝐒𝐞𝐬𝐭𝐚𝐯𝐢𝐧𝐞 𝐳𝐚 𝐭𝐞𝐬𝐭𝐨:
⭐️ 200g PHILADELPHIA Balance
⭐️ 400g pšenične moke
⭐️ 250ml mleka
⭐️ 200ml mineralne vode s C02
⭐️ 80g sladkorja
⭐️ 4 jajca
⭐️ ščepec soli


𝐙𝐚 𝐧𝐚𝐝𝐞𝐯:
⭐️ 500g PHILADELPHIA Balance
⭐️ 125m mleka
⭐️ 80g vanilin sladkorja
⭐️ 6 srednje velikih čvrstih hrušk viljamovk
⭐️ 50g masla
⭐️ 100g rjavega sladkorja
⭐️ 200g rozin
⭐️ sladkor v prahu

Priprava

Sestavine za testo damo v skledo in z mešalnikom pri največji hitrosti 3 minute stepamo. Pokrijemo in pustimo stati 20 minut.

Za nadev zmešamo Philadelphio, mleko in vanilin sladkor. Hruške operemo, razpolovimo, odstranimo peške in narežemo na tanke rezine. V ponvi segrejemo maslo, rezine hrušk z obeh strani na hitro popečemo in karameliziramo z rjavim sladkorjem.

Testo za palačinke z obeh strani zlato rjavo popečemo. Popivnamo, obložimo z rezinami hrušk, premažemo s kremastim nadevom in potrosimo z rozinami.

Palačinke oblikujemo v žepke in potrosimo s sladkorjem v prahu.

𝐍𝐚𝐦𝐢𝐠: seveda se lahko zmanjša količina sladkorja. Mi ponavadi vsaj razpolovimo, nekateri pa gremo tudi na brez. 😉