Pomaranče in penice v kozarčku

Avtor: Philadelphia
Osvežujoča kombinacija pečenih penic s pomarančami. Za še bolj šik videz, smo jih dali v kozarčke. Prileže se pozimi, ker ima snežne penice, pa tudi poleti, ker so notri sveže pomaranče.
Čas priprave: 3 ure
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 3 kozarčki

Sestavine

🌱 125 g sira Philadelphia Light
🌱 200 g sladke smetane
🌱 beljaka dveh jajc
🌱 100 g + 36 g finega sladkorja
🌱 3 g vanilijevega sladkorja
🌱 50 g masla
🌱 240 g olupljene pomaranče
🌱 220 ml sveže stisnjenega pomarančnega soka
🌱 1 g mletega cimeta
🌱 ščepec soli

Priprava

1. Pečico segrejemo na 110 stopinj Celzija.

2. Iz beljakov stepemo trd sneg, ki mu dodamo ščepec soli in postopoma dodajamo 100 g sladkorja in vanilijev sladkor. Stepamo, dokler se sladkor ne raztopi (peno podrgnemo med prsti, da preverimo, ali se drobci sladkorja še vedno čutijo).

3. Sneg prestavimo v slaščičarsko vrečko in na pekač, obložen s papirjem za peko, iztisnemo majhne penice. Postavimo v pečico, zmanjšamo temperaturo na 100 stopinj in pečemo 2 uri 15 minut, pri čemer pazimo, da penice ne porjavijo. Ohladimo v ugasnjeni pečici.

4. Ko so penice pečene, v manjšem lončku segrejemo maslo s svežim pomarančnim sokom in preostalim sladkorjem. Kuhamo nekaj minut na nizkem ognju, dokler se sirup ne zgosti.

5. Medtem pomaranče narežemo na manjše trikotnike in odstranimo bele membrane. V sirup dodamo koščke pomaranč in segrevamo minuto, vendar pomaranče ne prekuhamo. Odstavimo lonec z ognja in ohladimo. Stepemo smetano in ji dodamo Philadelphia Light sir.

6. Pripravimo 3 kozarce ali steklene sklede, zdrobimo nekaj majhnih penic in v kozarce razporedimo Philadelphia kremo, pomarančo v sirupu in zdrobljene penice. Po vrhu okrasimo s celimi penicami in potresemo z mletim cimetom.