Pomaranče in penice v kozarčku
Sestavine
🌱 200 g sladke smetane
🌱 beljaka dveh jajc
🌱 100 g + 36 g finega sladkorja
🌱 3 g vanilijevega sladkorja
🌱 50 g masla
🌱 240 g olupljene pomaranče
🌱 220 ml sveže stisnjenega pomarančnega soka
🌱 1 g mletega cimeta
🌱 ščepec soli
Priprava
1. Pečico segrejemo na 110 stopinj Celzija.
2. Iz beljakov stepemo trd sneg, ki mu dodamo ščepec soli in postopoma dodajamo 100 g sladkorja in vanilijev sladkor. Stepamo, dokler se sladkor ne raztopi (peno podrgnemo med prsti, da preverimo, ali se drobci sladkorja še vedno čutijo).
3. Sneg prestavimo v slaščičarsko vrečko in na pekač, obložen s papirjem za peko, iztisnemo majhne penice. Postavimo v pečico, zmanjšamo temperaturo na 100 stopinj in pečemo 2 uri 15 minut, pri čemer pazimo, da penice ne porjavijo. Ohladimo v ugasnjeni pečici.
4. Ko so penice pečene, v manjšem lončku segrejemo maslo s svežim pomarančnim sokom in preostalim sladkorjem. Kuhamo nekaj minut na nizkem ognju, dokler se sirup ne zgosti.
5. Medtem pomaranče narežemo na manjše trikotnike in odstranimo bele membrane. V sirup dodamo koščke pomaranč in segrevamo minuto, vendar pomaranče ne prekuhamo. Odstavimo lonec z ognja in ohladimo. Stepemo smetano in ji dodamo Philadelphia Light sir.
6. Pripravimo 3 kozarce ali steklene sklede, zdrobimo nekaj majhnih penic in v kozarce razporedimo Philadelphia kremo, pomarančo v sirupu in zdrobljene penice. Po vrhu okrasimo s celimi penicami in potresemo z mletim cimetom.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!