Rožna pasha
Avtor: Philadelphia
Zanimiva sladica z zanimivim imenom in še brez pečenja, saj se “pripravi” v hladilniku. Tradicionalno jo pripravljajo ponekje v času pravoslavne velike noči.
Čas priprave: 15 minut
Čakanje: vsaj 1,5 ure
Čas kuhanja:
Število oseb: 10 kosov
Sestavine
🌱 1,5 kg sira Philadelphia Original
🌱 150 g drobnega sladkorja
🌱 45 ml rožne vode
🌱 15 g posušenih cvetnih listov vrtnic
🌱 32 g želatine
🌱 8 g vanilijevega sladkorja
🌱 60 g rozin
🌱 30 g mandljevih lističev
🌱 150 g drobnega sladkorja
🌱 45 ml rožne vode
🌱 15 g posušenih cvetnih listov vrtnic
🌱 32 g želatine
🌱 8 g vanilijevega sladkorja
🌱 60 g rozin
🌱 30 g mandljevih lističev
Priprava
1. Z gazo obložimo skledo želene oblike.
2. Zmešamo sir Philadelphia s sladkorjem, rožno vodo, rozinami in cvetnimi listi vrtnic.
3. Raztopimo želatino v 80 ml vroče vode. Počakamo, da se ohladi in jo počasi prilijemo v sirno maso ob neprestanem mešanju. Zmes vlijemo v skledo z gazo in postavimo v hladilnik za vsaj 1,5 ure, raje več.
4. Ko jo vzamemo iz hladilnika, pasho preložimo na krožnik, odstranimo gazo in ob rob posujemo mandljeve lističe.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!