Princeske

Avtor: Philadelphia
Kdo ne pozna večnih princesk, ki nikoli ne pridejo iz mode? Z vsakim ugrizom dobite popolno mešanico mehkobe testa, sladkega polnila in kremastega okusa.
Čas priprave: 50 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 16 kosov

Sestavine

🌱 150 g moke
🌱 100 g masla
🌱 225 ml mleka
🌱 4 velika jajca
🌱 1 žlica sladkorja
🌱 3 žlice sladkorja v prahu
🌱 150 g sira Philadelphia Original
🌱 150 ml smetane 30%

Priprava

1. Mleko, maslo in žlico sladkorja segrevamo v loncu in z metlico mešamo, dokler se maslo ne stopi in masa ne začne skoraj vreti.

2. Dodamo presejano moko in močno premešamo. Mešamo nekaj minut na srednji temperaturi. Testo damo v posodo mikserja in pustimo 5-10 minut, da se ohladi.

3. Razžvrkljamo jajca. Postopoma dodajamo jajčno maso v rahlo toplo testo in mešamo z mešalnikom, dokler ne dobimo rahlo tekoče konsistence.

4. Dva pekača obložimo s peki papirjem. Testo nadevamo v slaščičarsko vrečko. Iztisnemo majhne princeske širine 2-3 cm in višine približno 2 cm. Pustimo dovolj prostora med njimi, saj se testo močno dvigne med peko.

5. Pečemo pri 200°C 10 minut, nato še 5 minut pri 180°C.

6. Pripravimo kremo. Philadelphia sir, smetano in sladkor v prahu stepemo z mešalnikom in nato postavimo v hladilnik.

7. Pečene princeske pustimo, da se ohladijo. Nato jih prerežemo na pol in napolnimo s kremo.

8. Princeske postrežemo posute s sladkorjem v prahu.