Pletenica s češnjevim nadevom

Avtor: Philadelphia
Zamesite testo in oblikujte čudovite pletenice, ki dišijo po svežem kvasu, češnjevi marmeladi in mandljih.
Čas priprave: 2 uri 5 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 10 kosov

Sestavine

🌱 125 g sira Philadelphia Original
🌱 75 g češnjeve marmelade
🌱 450 g pšenične moke tipa 500
🌱 30 g svežega kvasa
🌱 60 g sladkorja
🌱 60 g masla
🌱 80 ml toplega mleka
🌱 1 jajce + 1 jajce za premaz
🌱 3 g soli

𝐏𝐨𝐬𝐢𝐩:
🌱 50 g moke
🌱 40 g hladnega masla
🌱 20 g sladkorja
🌱 30 g mandljevih lističev

Priprava

1. Kvas zdrobimo v skledo, dodamo žlico sladkorja in mešamo, dokler ne postane tekoče. Prelijemo s toplim (ne vročim) mlekom in postavimo na toplo mesto za 10 minut.

2. Kvas se mora speniti in narasti. Medtem stopimo maslo nad vodno kopeljo. Zmešamo kvas z jajcem, maslom in preostalim sladkorjem. Postopoma dodajamo moko premešano s soljo. Zgnetemo testo, dokler se ne preneha prijemati na roke. Skledo s testom pokrijemo s krpo in pustimo na toplem, da vzhaja 1-2 uri (ali dokler se testo ne podvoji).

3. Segrejemo pečico na 180°C. Zmešamo sir Philadelphia s češnjevo marmelado. Po vzhajanju testo nekajkrat pregnetemo in razdelimo na 3 dele. Vsak del oblikujemo v dolg svaljek (približno 50 cm), razvaljamo, namažemo z nadevom in ponovno zavijemo. Drugega zraven drugega položimo 3 svaljke in spletemo v kito. Konca zavijemo pod testo in rahlo pritisnemo. Pokrijemo s krpo in pustimo na toplem 15 minut.

4. Zmešamo hladno maslo s sladkorjem, moko in mandljevimi lističi za posip.. Testo premažemo z jajcem in posujemo s posipom.

5. Pečemo približno 25 minut, dokler se pletenica ni zlatorjave barve.

Pa naj vam tekne in pojejte v miru!