Kvašeni rogljički z mandlji

Avtor: Philadelphia
Pri teh doma pripravljenih rogljičkih boste čutili sladkost medu, hrustljavost mandljev in bogat okus kakava.
Čas priprave: 30 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 12 rogljičkov

Sestavine

🌱 1 zavitek kvašenega testa

𝐍𝐚𝐝𝐞𝐯:
🌱 2 žlici rjavega sladkorja
🌱 2 žlici medu
🌱 150 g blanširanih mandljev
🌱 1 žlica kremnega sira Philadelphia Original
🌱 1/2 žličke cimeta

𝐆𝐥𝐚𝐳𝐮𝐫𝐚:
🌱 3 žlice kakava
🌱 1 zvrhana žlica masla
🌱 1 žlica rjavega sladkorja v prahu
🌱 1 žlica mandljevih lističev za posipanje

Priprava

1. Segrejemo pečico na 175°C (zgoraj/spodaj). Vse sestavine za nadev zmešamo ročno ali v mešalniku do gladke mase.

2. Testo razrežemo na 12 podolgovatih trikotnikov. Na širšem delu trikotnika razporedimo žličko pripravljene mase. Zvijemo od najkrajše strani trikotnika in zavijemo v rulado. Na obeh koncih rogove zavijemo, da ne teče masa iz sredine.

3. Rogljičke pečemo na pekaču obloženem s peki papirjem 11-13 minut oz. do zlato rjave barve..

4. Ko so rogljičkii pečeni, pripravimo čokoladno glazuro. V majhni ponvi stopimo maslo in dobro raztopimo sladkor. Dodamo kakav in mešamo, dokler ne dobimo gladke konsistence.

5. Na suhi ponvi prepražite mandljeve lističe do zlatorjave barve. Ohlajene roglljičke prelijemo s čokolado in potresemo z mandlji.