Torta Pavlova

Avtor: Philadelphia
Ta sladica, s svojo lahkotnostjo, belino in nežnostjo, je navdihnjena s prizorom ruske balerine Ane Pavlove v Labodjem jezeru in je dobila ime po njej. Z izborom sadja in cvetic po vašem okusu, boste dali tej znameniti sladici svoj pečat.
Čas priprave: 30 minut
Čakanje: 6 ur ali še bolje čez noc
Čas kuhanja: 1 ura
Število oseb: 8 kosov

Sestavine

𝐙𝐚 𝐭𝐨𝐫𝐭𝐨:
🌱 125 g Philadelphia Lahka (Light)
🌱 200 g sladke smetane (30% maščobe)
🌱 5 beljakov
🌱 250 g drobno mletega sladkorja (sladkor na hitro zmeljemo, da se večji kristali razbijejo, a ne do konca)
🌱 10 g škroba
🌱 1 žlička vanilijevega ekstrakta
🌱 1 žlička belega kisa

𝐙𝐚 𝐨𝐤𝐫𝐚𝐬:
🌱 140 g ameriških borovnic
🌱 120 g malin
🌱 70 g jagod
🌱 120 g ribeza
🌱 po želji: užitni cvetovi (npr. marjetice, vrtnice, trobentice, mačehe…)

Priprava

Pri tej sladici je potrebno natančno upoštevati navodila, da bo torta uspela.

Segrejemo pečico na 150°C. Na pekač položimo peki papir in na njem narišemo krog s premerom 18 cm.

Ločimo beljake od rumenjakov in beljake stepemo z mešalnikom ali ročno metlico, da se začnejo delati trdi vrhovi. Zmanjšamo hitrost in postopoma dodajamo drobni sladkor, žlico po žlico. Pomembno je, da se sladkor popolnoma raztopi.

Dodamo škrob in nato kis. Povečamo na maksimalno hitrost in mešamo, dokler se ne naredi trdi sneg.

S silikonsko lopatko prenesemo stepene beljake na pekač s peki papirjem in oblikujemo torto po lastni želji znotraj narisanega kroga. Na sredini naredimo jamico, kamor bomo na koncu dodali sadje. Postavimo pekač v pečico in takoj zmanjšamo temperaturo na 110°C.

Pečemo 60 minut, NE odpiramo pečice. Ugasnemo pečico in pustimo torto notri vsaj še 6 ur, najbolje pa čez noč in v tem času ne odpiramo pečice.

Ko se torta ohladi, stepemo sladko smetano in ji dodamo Philadelphia Light ter vanilijev ekstrakt ter zmešamo na maksimalni hitrosti.

Na vrhu torte nanesemo smetanov nadev in okrasimo s svežim sadjem ter užitnimi cvetovi.