Sladoledna torta

Sestavine
🌱 300g (veganskih) ovsenih piškotov
🌱 140g stopljenega kokosovega olja
🌱 1,5 kg (veganskega) vanilijevega sladoleda
🌱 80ml vode
🌱 posip po izbiri
🌱 sladoledne lučke
🌱 jagodni sladoled
Priprava
Za pripravo piškotne osnove damo piškote v mešalnik in jih zmeljemo. Dodamo kokosovo olje in dobro premešajmo.
Piškotno mešanico položimo na dno obloženega tortnega modela s snemljivim obodom in postavimo v hladilnik za eno uro, da se strdi.
Iz zamrzovalnika vzamemo vanilijev sladoled in ga pustimo, da se malce zmehča. Na piškotno podlago damo z lopatko sladoled in zgladimo. Ponovno postavimo v zamrzovalnik in pustimo, da se strdi za 3 ure ali čez noč.
Pred serviranjem pustimo torto 5 minut na sobni temperaturi ter snamemo snemljiv obod tortnega modela.
V majhni posodi stepemo Violife Cocospread namaz z vodo, dokler ne postane zmes gladka in tekoča, ter prelijmo po torti, da nastane enakomeren sloj. Lahko ga pustimo, da se prelije tudi po straneh.
Okrasimo s kepami jagodnega sladoleda, sladolednimi lučkami in posipom po izbiri!

Pa naj vam tekne in pojejte v miru!
Napišite v komentarju svoje mnenje o receptu.
0 Comments