Sladoledna torta

Avtor: Violife
Sladoledna torta ali sladoled na torti? Kakorkoli rečete, ta kombinacija okusov je idealna za poletne dni. Tokrat v veganski različici.
Čas priprave: 15 minut
Čakanje: 4 ure
Čas kuhanja:
Število oseb:

Sestavine

🌱 300g Violife Cocospread namaza
🌱 300g (veganskih) ovsenih piškotov
🌱 140g stopljenega kokosovega olja
🌱 1,5 kg (veganskega) vanilijevega sladoleda
🌱 80ml vode
🌱 posip po izbiri
🌱 sladoledne lučke
🌱 jagodni sladoled

Priprava

Za pripravo piškotne osnove damo piškote v mešalnik in jih zmeljemo. Dodamo kokosovo olje in dobro premešajmo.

Piškotno mešanico položimo na dno obloženega tortnega modela s snemljivim obodom in postavimo v hladilnik za eno uro, da se strdi.

Iz zamrzovalnika vzamemo vanilijev sladoled in ga pustimo, da se malce zmehča. Na piškotno podlago damo z lopatko sladoled in zgladimo. Ponovno postavimo v zamrzovalnik in pustimo, da se strdi za 3 ure ali čez noč.

Pred serviranjem pustimo torto 5 minut na sobni temperaturi ter snamemo snemljiv obod tortnega modela.

V majhni posodi stepemo Violife Cocospread namaz z vodo, dokler ne postane zmes gladka in tekoča, ter prelijmo po torti, da nastane enakomeren sloj. Lahko ga pustimo, da se prelije tudi po straneh.

Okrasimo s kepami jagodnega sladoleda, sladolednimi lučkami in posipom po izbiri!