Popolna sirova torta (cheesecake)
Sestavine
🌱 paket piškotov
🌱 50 g masla
🌱 3 žlice sladkorja
𝐒𝐫𝐞𝐝𝐧𝐣𝐚 𝐤𝐫𝐞𝐦𝐚:
🌱 500 g svežega Zdenka sira
🌱 4 jajca
🌱 1 limona
🌱 5 žlic sladkorja
𝐕𝐫𝐡𝐧𝐣𝐚 𝐤𝐫𝐞𝐦𝐚:
🌱 400 g kisle smetane (20% m.m.) ali milerama
🌱 1 vanilijev sladkor
🌱 4 žlice sladkorja
Sadje za okrasitev.
Priprava
Zmeljemo kekse in zmesi dodamo sladkor ter stopljeno maslo. Ročno zmešamo maso in jo nadevamo v tortni model s premerom 26 cm. Stavimo v prej ogreto pečico na 200 stopinj Celzija. Zmanjšamo temperaturo na 170 stopinj Celzija in pečemo 3-4 minute.
Srednja (rumena) krema: svežemu siru dodamo jajca, sladkor in limonin sok ter dobro zmešamo. Dobljeno mešanico počasi prelijemo preko pečenega testa in vrnemo v pečico ter pećemo pri 170 °C približno 20 minut.
Vrhnja krema: kislo smetano, vanilin sladkor in sladkor stepamo ter počasi prelijemo preko pripravljene rumene kreme. Nato vrnemo v ugasnjeno (a še toplo) pečico in pustimo, da se pečica ohladi.
Slastno sirovo torto shranimo v hladilnik in pustimo nekaj ur, da se krema popolnoma strdi. Okrasimo s sadjem. Jagode se fenomenalno ujemajo s tem okusom.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!