Popolna sirova torta (cheesecake)

Avtor: Zdenka
Odkrijte neustavljivo slasten užitek s tole svežo sirovo torto, kjer se piškotni biskvit zliva s kremastim, svežim sirom v popolni harmoniji okusov.
Čas priprave: 15 minut
Čakanje:
Čas kuhanja: 25 minut
Število oseb: 1 torta

Sestavine

𝐁𝐢𝐬𝐤𝐯𝐢𝐭:
🌱 paket piškotov
🌱 50 g masla
🌱 3 žlice sladkorja

𝐒𝐫𝐞𝐝𝐧𝐣𝐚 𝐤𝐫𝐞𝐦𝐚:
🌱 500 g svežega Zdenka sira
🌱 4 jajca
🌱 1 limona
🌱 5 žlic sladkorja

𝐕𝐫𝐡𝐧𝐣𝐚 𝐤𝐫𝐞𝐦𝐚:
🌱 400 g kisle smetane (20% m.m.) ali milerama
🌱 1 vanilijev sladkor
🌱 4 žlice sladkorja

Sadje za okrasitev.

Priprava

Zmeljemo kekse in zmesi dodamo sladkor ter stopljeno maslo. Ročno zmešamo maso in jo nadevamo v tortni model s premerom 26 cm. Stavimo v prej ogreto pečico na 200 stopinj Celzija. Zmanjšamo temperaturo na 170 stopinj Celzija in pečemo 3-4 minute.

Srednja (rumena) krema: svežemu siru dodamo jajca, sladkor in limonin sok ter dobro zmešamo. Dobljeno mešanico počasi prelijemo preko pečenega testa in vrnemo v pečico ter pećemo pri 170 °C približno 20 minut.

Vrhnja krema: kislo smetano, vanilin sladkor in sladkor stepamo ter počasi prelijemo preko pripravljene rumene kreme. Nato vrnemo v ugasnjeno (a še toplo) pečico in pustimo, da se pečica ohladi.

Slastno sirovo torto shranimo v hladilnik in pustimo nekaj ur, da se krema popolnoma strdi. Okrasimo s sadjem. Jagode se fenomenalno ujemajo s tem okusom.

Pa naj vam tekne in pojejte v miru!