Torta iz palačink

Sestavine
🌱 6 žlic stopljenega (veganskega) masla
🌱 560 g moke
🌱 3 žlice škroba
🌱 3 žlice sladkorja
🌱 1 čajna žlička soli
🌱 730 g sojinega napitka Joya
🌱 750 g mineralne vode
𝐙𝐚 𝐭𝐨𝐫𝐭𝐨:
🌱 450 g Violife Cocospread namaza
🌱 150 g Violife Creamy Original namaza
🌱 lupinica dveh bio limon
🌱 vanilijev ekstrakt
🌱 200 g jagod
🌱 150 g malin
Priprava
V večji skledi zmešamo moko, škrob, sladkor in sol. Dodamo maslo, mleko in vodo ter dobro premešamo.
Segrejemo srednje veliko ponev z nekaj masla. Z zajemalko nalijemo testo v ponev in jo s krožnimi gibi nagibamo, da testo enakomerno prekrije površino. Vsako stran palačinke pečemo približno 1-2 minuti oz. dokler ni zlato rjava.. Ponavljamo dokler ne zmanjka testa.
Za sestavljanje torte nanesemo na palačinko Violife Cocospread namaz ter pokrijemo z drugo palačinko in ponavljamo postopek, dokler ne porabimo vseh palačink.
Nekaj Cocospread namaza položimo v majhno posodo in segrejemo, da se stopi.
V ločeni posodi zmešamo Violife Creamy namaz s sveže naribano limonino lupinico in vanilijo.
Na vrh palačinke nanesemo kremasto mešanico in okrasimo z jagodami in malinami ter pokapljamo s stopljenim čokoladnim namazom.



Pa naj vam tekne in pojejte v miru!