Torta z grozdjem

Avtor: Philadelphia
Sirna torta, ki združuje nežno kislost limoninega soka in sladkost sočnih grozdnih jagod, obogatena s smetano ter seveda s kraljico sirnih tort - Philadelphio. Brez kuhanja.
Čas priprave: 20 minut
Čakanje: minimalno 2 uri
Čas kuhanja:
Število oseb: 10 kosov

Sestavine

🌱 800 g PHILADELPHIA Natur
🌱 150 g biskvitnih piškotov
🌱 125 g mehkega masla
🌱 9 listov želatine
🌱 150 g sladkorja
🌱 50 ml limoninega soka
🌱 250 ml trdo stepene sladke smetane
🌱 400 g mešanega razkoščiščenega grozdja

Priprava

1. Biskvitne piškote zmeljemo v drobtine. Maslo raztopimo in z drobtinami zgnetemo v testo. Namastimo obod pekača za torte, drobtinasto maso enakomerno porazdelimo po pekaču in jo močno pritisnemo ob dno, tako da nastane plosko drobtinasto dno.

2. Za kremo v hladni vodi namočimo želatino. V lončku segrejemo sladkor z 2 žlicama vode, primešamo ožeto želatino in jo raztopimo. Philadelphio zmešamo z limoninim sokom in jo skupaj s stepeno smetano primešamo masi z želatino.

3. Grozdne jagode razpolovimo, blanširamo in jih nato speremo z mrzlo vodo. Nekaj jih obdržimo za okrasitev. Polovico kreme enakomerno porazdelimo na drobtinasto dno, obložimo z grozdjem in spet nanesemo kremo. Za 2 uri postavimo na hladno. Okrasimo s preostalimi grozdnimi jagodami.

Pa naj vam tekne in pojejte v miru!