Krompir s pestom
Avtor: Violife
Hrustljavo zapečen krompir in zeliščni pesto
Čas priprave: 15 minut
Čakanje:
Čas kuhanja: 1 ura
Število oseb: 4
Sestavine
𝐙𝐚 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐨:
🌱150g Violife Just Like parmezan
🌱 50 g listov bazilike
🌱 2 žlici stroka česna
🌱 lupina 1 limone
🌱 sok 1 limone
🌱 80 g olivnega olja
𝐙𝐚 𝐤𝐫𝐨𝐦𝐩𝐢𝐫:
🌱 1 kg mladega ali majhnega krompirja
🌱 2 žlici morske soli
🌱 8 žlic olivnega olja
🌱 sveže mleti črni poper
🌱 svež peteršilj, drobnjak in zelena čebula narezana na rezine
🌱150g Violife Just Like parmezan
🌱 50 g listov bazilike
🌱 2 žlici stroka česna
🌱 lupina 1 limone
🌱 sok 1 limone
🌱 80 g olivnega olja
𝐙𝐚 𝐤𝐫𝐨𝐦𝐩𝐢𝐫:
🌱 1 kg mladega ali majhnega krompirja
🌱 2 žlici morske soli
🌱 8 žlic olivnega olja
🌱 sveže mleti črni poper
🌱 svež peteršilj, drobnjak in zelena čebula narezana na rezine
Priprava
Za pripravo pesto omake vse sestavine dobro zmešamo v mešalniku.
V loncu v osoljeni vodi skuhamo krompir, dokler se ne zmehča.
Nato krompirje položimo na pekač in jih potlačimo s tlačilko za krompir..
Vsak krompir premažemo s pesto omake in razmažemo s čopičem.
Pokapljamo z olivnim oljem in pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C 20-30 minut, dokler ne postanejo zlatorjavi in hrustljavi.
Okrasimo s svežimi zelišči in preostalo pesto omako ter postrežemo.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!