Malinov štrudelj

Avtor: Joya
Veganski štrudelj iz malin in "skute" je popolna sladica za sladkanje ob kavi ali kot desert po kosilu.
Čas priprave: 20 minut + namakanje čez noč
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 6 kosov

Sestavine

⭐️ 500 g Joya Organic Soja z jogurtovimi kulturami Natural (sojagurt)
⭐️ 100 g indijskih oreščkov
⭐️ 50 g sladkorja
⭐️ 20 g koruznega škroba
⭐️ 0,5 g vanilije v prahu
⭐️ 1 žlička limonine lupinice
⭐️ 100 g malin
⭐️ 50 g veganskega masla
⭐️ vlečeno testo
⭐️ 2 žlici sladkorja v prahu

Priprava

V skledo damo cedilo in ga obložimo s čisto kuhinjsko krpo. Na krpo damo Joya sojagurt in jo dobro zavežemo z gumijastim trakom. Pustimo čez noč v hladilniku, da se voda pocedi skozi krpo in sojagurt strdi.

Indijske oreščke namočimo v vodi in pravtako pustimo stati čez noč.

Naslednji dan precedimo indijske oreščke in jih skupaj s sladkorjem, koruznim škrobom, vanilijo in limonino lupinico v mešalniku zmiksamo v gladek pire. Lahko dodamo nekaj tekočine, na primer sojin napitek, da se mešanica lažje pretlači. Zmes ne sme postati preveč tekoča.

Mešanici indijskih oreščkov dodamo maline in precejen sojagurt.

Maslo stopimo. Testo za štruklje zvrnemo na pekač in namažemo z maslom. Na sredino položimo nadev, robove prepognemo in tudi te premažemo z maslom.

Pečico segrejemo na 180 °C in štrudelj pečemo 25-30 minut.

Pred serviranjem potresemo s sladkorjem v prahu.