Riževi rezanci z vegansko feto
Avtor: Benytrade
Testenine na veganski način, s polno zelenjave in veganskim nadomestkom fete. Uporabili smo feto Violife Greek White.
Čas priprave: 25 minut
Čakanje:
Čas kuhanja:
Število oseb: 4
Sestavine
⭐️ 200 g riževih rezancev
⭐️ 1 bučka, narezana na kocke
⭐️ 2 papriki, narezani na trakove
⭐️ 2 majhni čebuli
⭐️ 50 g Violife Greek White, narezano na kocke
⭐️ sol, poper
⭐️ začimbe po želji
⭐️ 1 bučka, narezana na kocke
⭐️ 2 papriki, narezani na trakove
⭐️ 2 majhni čebuli
⭐️ 50 g Violife Greek White, narezano na kocke
⭐️ sol, poper
⭐️ začimbe po želji
Priprava
Feto oz. nadomestek fete narežemo na kocke. Ta feta od Violife se zelo lepo reže, se nič ne kruši.
Narežemo čebulo in jo na olju prepražimo do zlato rumene barve. Dodamo zelanjavo in pustimo na ognju toliko časa, da se zmehča in rahlo popeče. Malo pred koncem dodamo na kocke narezan nadomestek za feto.
Dodamo začimbe po okusu. Sami smo dodali še limonsko travo in miceno ingverja v prahu.
Medtem skuhamo riževe rezance. Jih dodamo zelenjavi in pustimo na ognju še minutku ali dve, da se vse lepo prepoji.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!