Polnjeni paradižniki, bučke in gobe
Sestavine
🌱 200 g naribane mozzarelle Violife
🌱 200 g kuskusa
🌱 100 g črnih oliv, razpolovljenih
🌱 100 g posušenih paradižnikov, narezanih
🌱 2 žlici nasekljane bazilike
🌱 1 velika rdeča in 1 velika rumena paprika, razpolovljeni, odstranjena semena, narezani na kocke
🌱 3 portobello gobe (veliki šampinjoni)
🌱 3 okrogle bučke, izdolbene
🌱 3 paradižniki
Priprava
V večjo skledo damo kuskus in ga skuhamo v skladu s navodili na embalaži ali prelijemo s 300 ml vrele vode ter premešamo. Pustimo stati 10 minut.
Ko se voda vpije, z vilico razrahljamo kuskus in dodamo olive, sušene paradižnike, baziliko ter začinimo s soljo in poprom. Postavimo na stran.
Paradižnikom in bučkam odstranimo pokrovčke in z žlico izdolbemo notranjost. Sok iz paradižnikov in notranjost bučk dodamo v mešanico kuskusa. Gobam odstranimo peclje.
Izdolbene paradižnike, bučke in gobe položimo na pekač, obložen s peki papirjem, pokapamo z olivnim oljem in pečemo 15 minut v predhodno segreti pečici na 180 °C.
Medtem dodamo v mešanico kuskusa polovico naribane Violife mocarele in Violife belega sira, ki ga sproti drobimo s prsti. Dobro premešamo.
Zelenjavo vzamemo iz pečice in jo napolnimo z mešanico kuskusa, dodamo preostalo naribano mocarelo ter zapremo s pokrovčkom.
Postavimo nazaj v pečico in pečemo še 20 minut.
Pa naj vam tekne in pojejte v miru!